RSS
Serveis a Mollet Respecte animal Colònies de gats de carrer

Colònies de gats de carrer

L’Ajuntament de Mollet del Vallès té un conveni de col·laboració amb l´entitat Red Solidària Pro Animal. Un acord que té com a finalitat la gestió ètica de les colònies de gats mitjançant la implementació del mètode CERR (Captura, Esterilització, Registre i Retorn).

El CERR (Captura-Esterilització-Registre i Retorn) és l'únic mètode per a la disminució de la població felina de forma ètica, i a la vegada es garanteix el benestar animal, pel qual els gats de colònies felines són capturats, esterilitzats i retornats al seu lloc d'origen. S'apliquen bones pràctiques de gestió, alimentació i refugi, on els gats s'identifiquen, desparasiten, vacunen i estan supervisats per veterinaris.

 

71 2022 62 flyer CER 3

 

Decàleg de Drets dels gats del carrer / Beneficis de les colonies protegides

(Cliqueu la imatge)

coloniadegats cartell ampliada v3

 

Principals vies d'actuació de l'Ajuntament de Mollet

(Cliqueu la imatge per ampliar)

71 2022 62 Cartell CER OK

 

 

 

Alimentació controlada: es contacta amb les persones que alimenten gats al carrer i se'ls informar de la millor manera de fer-ho per evitar molèsties. Les persones que desitgen alimentar i gestionar una colònia poden sol·licitar un carnet d'alimentador autoritzat.

 

 

Aplicació de la metodologia CERR (Captura-Esterilització-Registre-Retorn): es capturen els gats d'una colònia, se'ls fa una revisió veterinària, se'ls esterilitza i se'ls retorna a la colònia.

 

 

 

Antecedents

Entre les diferents iniciatives que s’han dut a terme fins ara, a finals de 2021, l’Ajuntament de Mollet, les clíniques veterinàries, les associacions protectores d’animals de la ciutat i els alimentadors/es voluntaris/es, van posar les bases per iniciar un programa amb el propòsit de controlar les colònies de gats que viuen al carrer. 

Tot plegat en el marc del Programa de Gats de Carrer, que l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’esterilitzar els felins i tornar-los a la colònia.

 

71 2022 62 Cartell punt alimentacio CER ok2

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès