RSS
Serveis a Mollet Respecte animal

Respecte animal

rottweiler 1785760 960 722

A Mollet del Vallès els animals són ciutadans de ple de dret i, com a éssers dependents, ens correspon a tots garantir-ne el benestar i fomentar una bona convivència amb tota la ciutadania (també amb els qui, legítimament, no gaudeixen de la seva bona companyia).

En aquest sentit, la convivència, la defensa i la protecció dels animals és una carrera de fons en la qual l’Ajuntament de Mollet fa molts anys que treballa amb el suport de totes les entitats i el voluntariat.

L’any 2019 es va crear la Regidoria de Respecte Animal i al gener de 2020 la coordinadora d´entitats.

L’any 2003 es va aprovar l’Ordenança municipal sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, que el 2017 es va renovar per ajustar el marc normatiu a la realitat jurídica actual.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de: respecteanimal@molletvalles.cat 

 

kittens 555822 960 720

 

Gossos i Espai Públic - Àrees d'esbarjo 

Guia urbana de Mollet (inclou la ubicació dels correcans)

(cliqueu la imatge)

Sin titulo64

 

Control de manteniment dels correcans 1er trimestre 2021

 

Memòria de respecte animal 2020

(cliqueu la imatge) 

oie 2101028L8TrBgMp

 

L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya de tinença responsable d’animals de companyia

 

 12

 

 

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació i tinença responsable d’animals de companyia. Al marge d’alertar sobre l’obligatorietat de respectar i complir les normatives vigents, aquest cop,  la campanya, també comportarà la distribució d’una butlleta a través de la qual els propietaris i les propietàries de mascotes es comprometen a aquesta tinença responsable i adoptar comportaments cívics per seguir fent de Mollet una ciutat de convivència.  

 

Descarregar la butlleta aquí 

 

 

 

 

flyer respecte animal ok page 0001

 

Covid - 19

(Informació i recomanacions. Cliqueu la imatge)

sen

 

Tinença responsable

 

perro i gato abandonados 

 

L’Ajuntament disposa d’un programa de tinença responsable d’animals de companyia i vetlla perquè s’acompleixin les condicions higièniques òptimes per a l'allotjament, la netedat i l’absència de risc sanitari dels animals, així com la inexistència de molèsties als veïns.

 

 

 

cens animals v2 mam

 

 

L’Ordenança  de tinença d’animals de companyia regula aquesta temàtica i obliga les persones propietàries de gossos, gats i fures a censar-los en el termini màxim de 3 mesos des del naixement, l’adquisició o el canvi de residència; i a identificar-los amb xip o tatuatge. L’Ajuntament lliura a la persona propietària una placa identificativa que els gossos i gats han de portar en els espais o vies públiques.

 

 

Ordenança d'Animals de Companyia

Alta en el cens d'animals de companyia  

Baixa en el cens d'animals de companyia

 

 

El propietari d'animals de raça considerada potencialment perillosa ha d'obtenir una llicència municipal per a la seva tinença. Es tracta dels que pertanyen a les races o als encreuaments següents: Akita inu, American bully, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Dog de Bordeus, Fila brasileiro, Mastí napolità, Pit bull terrier, Gos de presa canari (o dog canari), Rottweiler, Staffordshire bullterrier (també conegut com a Staff anglès), Terrier staffordshire americà (també conegut com a Am Staff) i Tosa japonès (Tosa inu). L’Ajuntament lliura una targeta a les persones que tenen la llicència, document que han de portar a sobre quan porten el gos pels espais públics. L'animal ha d'anar sempre amb corretja i morrió.

 

(cliqueu la imatge)

oie 21215406HtWep5G2

 

Decret 170/2002, d'11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos. 

Sol·licitud de la Llicència per a la tinença d’animals potencialment perillosos (Mollet)

  

Denúncia de molèsties produïdes per animals domèstics

 

dog 155983 960 720

 

 

 

Les molèsties de soroll i brutícia que causen els animals de companyia es poden denunciar per escrit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. En cas de sorolls nocturns, es pot avisar a la Policia Municipal. Les denúncies donen lloc a una inspecció sanitària de l'animal i el seu entorn

 

 

 

 

Recollida i recuperació d’animals

A Catalunya s’abandonen 4 animals cada hora, 95 animals al dia, el que fa gairebé 30.000 animals abandonats a l’any. Aquesta xifra baixaria molt si abans d’adquirir un animal, prenguessin consciència del que comporta tenir una mascota a casa. (Font: Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya)

 

dog 1543329 960 720

 

 

adopta

 

L'Ajuntament té un contracte amb la Fundació Daina perquè es faci càrrec del servei de recollida i assistència dels animals de companyia perduts i/o abandonats.

"Els nostres gossos i gats necessiten una segona oportunitat, una llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l'abandonament. És per tot això que el nostre principal objectiu és l'adopció". (Fundació Daina) 

 

 

 

oie EhR2azLkKZHs

 

La Fundació Daina realitza campanyes d´adopció dels animals que han estat abandonats o no tenen propietari .

"Adoptant salves dues vides, la de l'animal que adoptes i la del que podrà ocupar el seu lloc en el centre d’acollida". (Fundació Daina) 

 

 

 

 28113SIMBA 20210218 05

 

 

Hola. Em dic Simba i soc el gosset més antic del refugi. Em vols adoptar ?

 

 

 

 

 

(web Fundació Daina )

Sin titulo48

 

Recuperació d'un animal perdut

 

Entrevista a Silvia Serra, presidenta de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (setembre 2021)

(cliqueu la imatge)

1082522 10151806234718620 1858290694 o 1

 

"El 20% dels animals que acollim són víctimes de la crisi econòmica post pandèmia" (Fundació Daina)

(llegiu l'article clicant la imatge)

FotoJet2 

Denúncia de maltractaments d’animals

 

imageonline co merged image 4 

Si veus algun acte constitutiu de maltractament animal, has de telefonar a les autoritats competents, com ara Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, SEPRONA o Agents Rurals.

Paral·lelament, pots reunir proves com ara fotografies de la situació de l’animal o vídeos del maltractament. També és important que prenguis nota del número d’actuació de l’acta que realitzin els agents, que et servirà per poder fer un seguiment del cas i evitar que el maltractament quedi impune.

A Mollet, els maltractaments a animals o l'allotjament en condicions inadequades també es poden denunciar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

 

Sin titulo0

 

 

“La grandesa d'una nació i el seu progrés moral poden ser jutjats segons la forma en que tracten als seus animals”. (Mahatma Ghandi)

 

Decret 2/2008, de 15 d'abril, sobre la Llei de protecció dels animals

 

 

 

 

Pacte de Teguise

Al setembre de 2020 l’Ajuntament de Mollet es va adherir al pacte de Teguise. 

 

eu2vco6z 720 1

 

Es tracta d'un manifest que demana mesures contra el maltractament animal creat arran del cas de l'assassinat del gos Timple que hi va haver a la localitat de Lanzarote que porta aquest nom. Unes imatges cruels que es van fer virals

#NiUnMaltratoMas   (twitter)

 

 

 

Pacte de Teguise  (web)

 

Històries de gossos increïbles

un conte 4 potes

 

Un gos camina durant 12 dies per tornar amb el seu amo

El Pablo es perd durant les vacances i recorre 380 quilòmetres per tornar a casa

El Teo recorre 25 quilòmetres per trobar-se amb la dona que el va salvar quan l’havien abandonat

 

L’Ajuntament s’adhereix a VioPet, un programa pioner per acollir animals de víctimes de violència masclista

 VioPet interior

 

Mollet s'adhereix al programa VioPet, que té com objectiu l´acollida temporal o definitiva dels animals de víctimes de violència masclista, mitjançant voluntaris i voluntàries que s’acullen al projecte.

La regidora de Polítiques de Gènere i Feminisme de l’Ajuntament de Mollet, Pepi Muñoz, ha anunciat que aquesta adhesió està motivada per ser "un gran projecte que ofereix la possibilitat d’acollir als animals de les víctimes de violència que han de marxar de casa seva als centres d’acollida i no poden emportar-se les seves mascotes”.

La regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, ha demanat a els veïns i veïnes de Mollet “que s’apuntin com a voluntaris i voluntàries al programa i que ajudin als animals a sortir de l’horror d’un entorn de violència masclista, i a les dones a poder superar aquest tràngol".

1 de cada 3 dones o nenes de tot el món han patit algun tipus de violència. Moltes d’aquestes dones no marxen de casa del maltractador perquè tenen una mascota i a les cases d’acollida no s’hi accepten.

La presentació de VioPet s'emmarca dins dels diferents actes que l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha organitzat aquest 2020 amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència ver les Dones.

 

photo5882197775230284539

 

 photo5882197775230284540

 

Vull ser voluntari /voluntària

 

 11

 

 

 

Podeu accedir al web de VioPet mitjançant aquesta imatge

 

 

 

 

 

 

Presentació del programa VioPet

 

(26.11.2020) 

 

Coordinadora de Respecte Animal de Mollet

Al febrer de 2020 es crea la Coordinadora de Respecte Animal de Mollet amb l’objectiu de promoure i fomentar el treball conjunt entre tots aquells actors de la ciutat relacionats i compromesos amb el món animalista.

Es tracta de centrar esforços en la defensa dels drets dels animals i la bona convivència amb les persones.

 

(Més informació. Cliqueu la imatge) 

IMG 20200309 WA0000

 

Entitats ciutadanes de protecció dels animals

Adopta un amic

(Web) 

 Sin titulo53

 

 

VallesNatura

 

 

Vallès Natura

Associació per a la protecció dels animals, les plantes i el medi ambient. Fomenta la tinença responsable d'animals i l'adopció dels gats i gossos abandonats.

http://vallesnatura.blogspot.com/ 

Adreça: Av. Burgos, 19 Correu: protectoravallesnatura@gmail.com 

 

 

 

 

47105184 2202676876645509 6326581015640801280 o

 

Red solidaria pro-Animal  

Finalitat: arbitrar amb tots els mitjans disponibles, mesures de control i seguiment en el desenvolupament d'activitats on s'hi involucrin o hi participin animals, vetllant pel compliment de la legislació vigent.   

Adreça: Av. del Parc, 19. 3r-1era / Telèfon: 617 089 859

redsolidariaproanimal@gmail.com 

 

 

"Tothom considera que la seva mascota és la millor, és una ceguesa mútua". (Jean Cocteau)

WhatsApp Image 2020 12 04 at 20.42.21

 

 

Pàgines web relacionades

Sanitat i Salut Pública

Departament de Territori i Sostenibilitat

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès