RSS

A-prenem el Sol

 

Mollet, escollida pel seu compromís amb el medi ambient i la transició energètica

 

SOL2

 

Mollet del Vallès ha estat seleccionada per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes.

En aquest cas, el projecte ha comportat la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’escola Sant Vicenç.

 

IMG 6595

 

El pla no només comportarà beneficis ambientals i econòmics, sinó que també preveu un ús pedagògic de les instal·lacions per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables a través de materials i recursos educatius que es ja es proporcionen per treballar a l’escola.

La instal·lació de les plaques també va acompanyada d’un sistema de visualització a temps real que permet als i a les alumnes de l’escola fer el seguiment de les dades de consum, de la producció solar, de les tones de C02 evitades i de l’estalvi econòmic.

IMG 8808

 

A partir d’ara, la intenció de l’Ajuntament és ampliar el projecte a altres escoles de Mollet.

L’Ajuntament ha assumit el 90% del cost de l’obra i l’AMPA de l’escola el 10% restant. El 10% aportat per l’AMPA serà retornat a l’escola mitjançant el 50% de l’estalvi aconseguit, en forma d’inversions consensuades en material, activitats o actuacions d’eficiència energètica.

Aquest projecte és l’evolució natural del projecte 50/50, un projecte en el que Mollet participa des de l’any 2013 amb l’objectiu de reduir la despesa energètica a les escoles públiques de la ciutat. El concepte es basa en retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles perquè el dediquin a equipaments necessaris

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès