Català | Castellano RSS
Serveis a Mollet Medi ambient Educació ambiental Servei d'Educació Ambiental de Mollet (SEAM)

Servei d'Educació Ambiental de Mollet del Vallès (SEAM)

El Servei d'Educació Ambiental de Mollet del Vallès (SEAM) és un servei municipal que ofereix activitats i materials d'educació ambiental relacionats amb l'aigua, l'energia, els residus, l'aire, la contaminació, el territori, la flora i la fauna, etc., ja sigui vinculats a la ciutat i el seu entorn natural més immediat, com a l'espai rural d'interès natural de Gallecs. El SEAM és continuador del Centre d'Educació Ambiental de Gallecs, actiu des del 1998, al qual es van incorporar en 2006 les temàtiques ambientals relacionades amb la ciutat.
 
El SEAM s'adreça als centres educatius de Mollet, als veïns i les veïnes de la ciutat i a qualsevol persona interessada. Totes les activitats que organitza faciliten la descoberta del medi ambient i ajuden a conscienciar la ciutadania en la conservació i millora de la natura. El SEAM també disposa d'un punt d'informació al carrer: la Parada Verda, que serveix de vincle entre els molletans i les molletanes i l'Ajuntament pel que fa a temes com la neteja viària, la gestió de residus, la gestió de l'aigua o l'estalvi energètic, entre d'altres.
 
Activitats del SEAM a Gallecs

Les activitats d'educació ambiental que es fan a Gallecs, territori protegit com a espai d'interès natural, consisteixen en caminades de descoberta, observació d'aus i d'altres animals, tallers d'agricultura, etc., tant dins com fora de l'aula. Les activitats proposades es realitzen a través del Consorci de l'Espai Rural de Gallecs i són conduïides per educadors i educadores. 

Podeu consultar el programa complert amb les diferents activitats programades pel curs escolar a l'apartat de documentació. Per a més informació o poder inscriure's en alguna d'aquestes activitats, podeu contactar amb el Consorci de l'Espai Rural de Gallecs (tel. 93 544 53 97 o c/e info@espairuralgallecs.cat).

Activitats del SEAM a l'entorn urbà

Les activitats que es fan a la ciutat o al seu entorn urbà més immediat tenen com a objectiu la promoció del transport urbà, la correcta gestió dels residus, el coneixement en el procés de la depuració de l'aigua, etc. Així doncs, el SEAM proposa una sèrie d'activitats organitzades per altres organismes públics i privats sobre diferents temàtiques mediambiental centrades a la ciutat o al seu medi urbà. Entre aquestes destaca:

Programa de promoció del transport urbà "Viatjo amb tu". Activitat organitzada per l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà per ensenyar a utilitzar el transport públic a la ciutat i oferir un grau d'independència en la mobilitat als nens i les nenes en edat escolar. El programa ofereix una activitat educativa en línia, de caràcter gratuït per a l'alumnat de cicle superior de primària.

Programa d'educació ambiental per la gestió de residus. El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental organitza diverses activitats (visites, xerrades, tallers, etc.) adreçades a la població escolar i, en algun cas, al públic en general. Totes les activitats són de caràcter gratuït. Per demanar més informació o inscriure's, cal contactar amb els Serveis Museogràfics i del Patrimoni, Signum, al telèfon 93 840 35 49, o a l'adreça electrònica sermuseo@pangea.org.

Programa de visites a les estacions depuradores d'aigües residuals. Programa de visites guiades a les depuradores d'aigües residuals que ofereix l'Agència Catalana de l'Aigua. Les visites són gratuïtes i us hi podeu inscriure a través del web de l'Agència.

Programa educatiu "Viu el Besòs". El Consorci per a la Defensa del riu Besòs ofereix una sèrie d'activitats a les escoles per reforçar l'estudi de la conca i dels seus rius. Proposa sis activitats per a primària i quatre per a secundària. Les activitats són gratuïtes i estan conduïdes per educadors.

Informacions i materials d'interès 

El SEAM també posa a disposició una relació de diverses informacions d'interès que us poden ser d'utilitat relacionades amb diverses temàtiques ambientals (aigua, aire, residus, aigua, etc.), així com alguns materials didàctics relatius a diferents activitats perquè els pugueu consultar i/o descarregar.

Documents relacionats

Document Oferta pedagògica Gallecs 2022 - 2023  (5.4 MB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès