Català | Castellano RSS

Dia de l'arbre

Aquesta festa se celebra el primer cap de setmana de març amb la participació d'entitats de la ciutat (el Casal Cultural i el Centre Ocupacional del Bosc). Es convida tothom a implicar-se en la plantació de vegetació en els parcs i es transmeten els valors naturals i paisatgístics de la biodiversitat urbana. La mitjana anual de participació és d'unes 400 persones i es planten a l'entorn de 300 arbres. 

Festa de la Primavera

Entre els mesos de març i maig, el Parc de Can Borrell acull aquesta festa per donar la benvinguda a la primavera. S'obsequia tots els assistents amb una planta perquè la plantin a casa seva i s'organitzen diferents tallers i jocs per a infants de temàtica. 

Dia Mundial de l'Aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, el 22 de març, organitza diferents activitats ciutadanes per sensibilitzar sobre l¡estalvi i la contaminació de l¡aigua, com espectacles o activitats infantils i xerrades o campanyes d¡estalvi adreçades al públic adult. 

Dia Mundial del Medi Ambient

Al voltant del dia 5 de juny, s'organitzen activitats per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. Cada any, es dedica a alguna temàtica concreta relacionada amb la conscienciació ambiental.

Setmana Europea de l'Energia

Des de l'any 2010, l'Ajuntament s'adhereix a la Setmana Europea de l'Energia en coordinació amb la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), entre d'altres. Aquestes activitats s'adrecen tant a la població en general com al públic escolar. 

http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/ComunicacioSEES/ 

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Al mes de setembre se celebra aquesta Setmana de sensibilització amb l'objectiu de canviar els nostres hàbits pel que fa els desplaçaments, recomanant augmentar l?activitat física; contribuir a millorar la qualitat de l'aire de les nostres ciutats reduint les emissions de CO2; prevenir els accidents de trànsit i fer un ús racional dels recursos energètics. També es busca sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport. Per aquest motiu s'impulsen aquells transports més sostenibles, especialment, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics. 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Mollet s'adhereix a la celebració d'aquesta setmana a nivell europeu, al mes de novembre, amb l'objectiu d'organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, com tallers, xerrades o àpats d'aprofitament. 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès