RSS
Serveis a Mollet Educació Escola Municipal de Dansa

Escola Municipal de Dansa

cartells EMMD covid 19 page 0012

 

L’Escola Municipal de Dansa de Mollet del Vallès és un centre dedicat a l’ensenyament basat en la dansa clàssica i contemporània, que inclou les noves tendències desenvolupades fins a l’actualitat per tal que els alumnes assoleixin un bon nivell i qualitat com a ballarins/intèrprets i també com a creadors.

 

Ubicació

 

Edifici Can Gomà, C. Castelao, 2, Mollet del Vallès Tel. 93 570 68 51

 

 

Portes obertes virtuals 

 

Us oferim una passejada virtual per l'escola accedint a la pàgina web del centre: http://emmusicamolletvalles.cat/escola_videos 

 

Portes obertes presencials

 

Dijous 5 de maig de 2022 a les 18 h*

En cas d’optar per fer la visita presencial, les portes obertes es realitzaran tenint en compte les instruccions de seguretat marcades per Educació i Salut i amb cita prèvia.

Caldrà trucar al telèfon de l’escola 93 570 68 51 del 25 d’abril al 4 de maig de 16 a 21 h de dilluns a divendres.

*Sempre que la situació sanitària ho permeti. Qualsevol canvi serà immediatament informat.

 

cartell portes obertes EMMD 2022 page 2

 

Preinscripció i matrícula 

Aquest mes de maig s'obre el període d'inscripcions a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet. En el cas de l'Escola de Dansa, les preinscripcions començaran el 9 de maig. En el cas de l'escola de Música, el 18 de maig. Pels alumnes nous, la preinscripció serà presencial amb cita prèvia. Pels que ja estan a l'Escola, rebran un comunicat informant sobre com procedir. 

 

Escola de Dansa

Del 9 al 17 de maig de 2022, a la secretaria de la mateixa escola (C.Castelao,2 Can Gomà) Demanant cita prèvia trucant al 93 570 68 51 del  2 a l'11 de maig de 16.30 h 21 h


Escola de Música

Del 18 al 30 de maig de 2022, a la secretaria de la mateixa escola (C.Castelao,2 Can Gomà) Demanant cita prèvia trucant al 93 570 68 51 del 2 a l'11 de maig de 16.30 h a 21 h. 

 

Guia d’higiene i prevenció davant la Covid-19

Amb motiu de la situació pandèmica, i en funció de les mesures decretades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els terminis del curs escolar, horaris, així com el nombre de places ofertades i/o altres aspectes podrien variar.

Amb la voluntat de dotar de la màxima  transparència al procés, qualsevol canvi serà immediatament informat a les famílies preinscrites.

(Cliqueu la imatge)

 cartells EMMD covid 19 page 16

 

Oferta educativa

La formació s’estructura en dos cicles, amb la possibilitat d’iniciar-se en el nivell de sensibilització a l'edat de 5 anys. En el primer cicle s’iniciarà als alumnes en la dansa clàssica i en la dansa creativa/artística. En el segon cicle s’aprofundirà en la dansa contemporània. L’equip pedagògic assessorarà i avaluarà constantment mitjançant observacions, tutories i informes

Cicle 1

Sensibilització

 

El període de Sensibilització a la dansa es basa en dos cursos per infants de 5 i 6 anys. Aquest presenta l’objectiu principal d’introduir els més petits en el món de la dansa i treballar la motricitat, coordinació, expressió corporal, ritme, creativitat, lliure moviment, entre altres, per així, a través de jocs i exercicis, adquirir aspectes més tècnics d’una manera dinàmica i divertida.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal durant els dos anys del període.

 

Inici

 

En el transcurs dels 3 anys pertinents al període d’Iniciació a la dansa per infants de 7 a 10 anys, es treballa en la mateixa línia que l’anterior aprofundint més en aquells aspectes tècnics adients a l’edat dels i les alumnes.

A les sessions es realitzen exercicis de sòl o terra i centre on l’alumne pren consciència del seu cos i adquireix qualitat, força, coordinació i equilibri, exercicis de barra on l’alumne treballa aspectes més tècnics i de col·locació, exercicis diagonals per desenvolupar el moviment, velocitat i salts i, per últim, exercicis coreogràfics per tal de treballar la creativitat i la memòria de moviment com també jocs que completin el treball realitzat durant la sessió.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal en els nivells d’Inici 1 i 2 i de 2h setmanals en el nivell d’Inici 3.

Cicle 2 

Bàsic i Aprofundiment

 

En aquests nivells els continguts dels ensenyaments es concentren en l’aprenentatge dels elements fonamentals de la tècnica de la dansa clàssica per a la correcta col·locació del cos, que permeti el desenvolupament d’una base sòlida de les qualitats físiques i expressives; es treballarà la improvisació i la creativitat per poder ampliar el vocabulari personal i la pròpia capacitat creadora. Així doncs es combinarà la tècnica i el treball creatiu. Aquest cicle s'inicia als 10 anys d'edat.

Les sessions tenen una durada de 2h setmanals distribuïdes en dues classes d'1 h cadascuna.

 

Contemporani 1 i 2 i Taller Coreogràfic

 

En aquests darrers cursos, els alumnes rebran ensenyaments de dansa contemporània introduint diferents estils i escoles (tècnica Limón, Cunningham, Release, Base Tècnica, etc.) I al Taller coreogràfic i de composició l’alumne desenvoluparà la creativitat a partir d’una proposta escènica (peça curta) experimentant com a coreògraf i com a ballarí.

Les sessions de Contemporani tenen una durada de 2h 30' setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 15' cadascuna, i les sessions del Taller Coreogràfic tenen una durada de 3h setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 30' cadascuna.

 

Documents relacionats

Calendari de preinscripció de l'Escola de Música. Curs 2022 - 2023

Calendari de preinscripció de l'Escola de Dansa. Curs 2022 - 2023

Preinscripció Escola Municipal de Música i Dansa 2022 - 2023

Escola Municipal de Dansa 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès