RSS
Serveis a Mollet Educació Escola Municipal de Dansa

Escola Municipal de Dansa

cartells EMMD covid 19 page 0012

 

 

 

L’Escola Municipal de Dansa de Mollet del Vallès és un centre dedicat a l’ensenyament basat en la dansa clàssica i contemporània, que inclou les noves tendències desenvolupades fins a l’actualitat per tal que els alumnes assoleixin un bon nivell i qualitat com a ballarins/intèrprets i també com a creadors.

 

 

 

Ubicació

Edifici Can Gomà, C. Castelao, 2, Mollet del Vallès Tel. 93 570 68 51

Portes obertes virtuals 

Ens hagués encantat que  hagéssiu pogut visitar la nostra escola presencialment, en el seu lloc us oferim una passejada virtual per l'escola accedint a la pàgina web de l'escola: http://emmusicamolletvalles.cat/escola_videos

Preinscripció i matrícula 

Aquest mes de maig s'obre el període d'inscripcions a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet. En el cas de l'Escola de Dansa, les preinscripcions començaran el 21 de maig. En el cas de l'escola de Música, el 27 de maig. Pels alumnes nous, la preinscripció serà presencial amb cita prèvia. Pels que ja
estan a l'Escola, se'ls enviarà un correu electrònic sol·licitant la confirmació de la plaça.

Escola de Dansa

Del 21 al 26 de maig, de dilluns a divendres de 16h a 20h a la secretaria de la mateixa escola (C.Castelao,2 Can Gomà) Demanant cita prèvia trucant al 93 570 68 51 del 19 al 22 de maig de 10h a 13h i de 19h a 20h.

Escola de Música

Del 27 de maig al 8 de juny de dilluns a divendres de 16h a 20h a la secretaria de la mateixa escola (C.Castelao,2 Can Gomà) Demanant cita prèvia trucant al 93 570 68 51 del 25 al 29 de maig de 10h a 13h i de 19h a 20h.

Per motiu de l'emergència sanitària, i en funció de les mesures decretades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els terminis del curs escolar, horaris, així com el nombre de places ofertades i/o altres aspectes podrien variar.

Amb la voluntat de dotar de la màxima  transparència al procés, qualsevol canvi serà immediatament informat a les famílies preinscrites.

 

Guia d’higiene i prevenció davant la Covid-19

(Cliqueu la imatge)

 cartells EMMD covid 19 page 16

 

 

Oferta educativa

La formació s’estructura en dos cicles, amb la possibilitat d’iniciar-se en el nivell de sensibilització a l'edat de 5 anys . En el primer cicle s’iniciarà als alumnes en la dansa clàssica i en la dansa creativa/artística. En el segon cicle s’aprofundirà en la dansa contemporània. L’equip pedagògic assessorarà i avaluarà constantment mitjançant observacions, tutories i informes

Cicle 1

Sensibilització

El període de Sensibilització a la dansa es basa en dos cursos per infants de 5 i 6 anys. Aquest presenta l’objectiu principal d’introduir els més petits en el món de la dansa i treballar la motricitat, coordinació, expressió corporal, ritme, creativitat, lliure moviment, entre altres, per així, a través de jocs i exercicis, adquirir aspectes més tècnics d’una manera dinàmica i divertida.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal durant els dos anys del període.

Inici

En el transcurs dels 3 anys pertinents al període d’Iniciació a la dansa per infants de 7 a 10 anys, es treballa en la mateixa línia que l’anterior aprofundint més en aquells aspectes tècnics adients a l’edat dels i les alumnes.

A les sessions es realitzen exercicis de sòl o terra i centre on l’alumne pren consciència del seu cos i adquireix qualitat, força, coordinació i equilibri, exercicis de barra on l’alumne treballa aspectes més tècnics i de col·locació, exercicis diagonals per desenvolupar el moviment, velocitat i salts i, per últim, exercicis coreogràfics per tal de treballar la creativitat i la memòria de moviment com també jocs que completin el treball realitzat durant la sessió.

Les sessions tenen una durada d’1h setmanal en els nivells d’Inici 1 i 2 i de 2h setmanals en el nivell d’Inici 3.

Cicle 2

Bàsic i Aprofundiment

En aquests nivells els continguts dels ensenyaments es concentren en l’aprenentatge dels elements fonamentals de la tècnica de la dansa clàssica per a la correcta col·locació del cos, que permeti el desenvolupament d’una base sòlida de les qualitats físiques i expressives; es treballarà la improvisació i la creativitat per poder ampliar el vocabulari personal i la pròpia capacitat creadora. Així doncs es combinarà la tècnica i el treball creatiu. Aquest cicle s'inicia als 10 anys d'edat. Les sessions tenen una durada de 2h setmanals distribuïdes en dues classes d'1 h cadascuna.

Contemporani 1 i 2 i Taller Coreogràfic

En aquests darrers cursos, els alumnes rebran ensenyaments de dansa contemporània introduint diferents estils i escoles (tècnica Limón, Cunningham, Release, Base Tècnica, etc.) I al Taller coreogràfic i de composició l’alumne desenvoluparà la creativitat a partir d’una proposta escènica (peça curta) experimentant com a coreògraf i com a ballarí.

Les sessions de Contemporani tenen una durada de 2h 30' setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 15' cadascuna, i les sessions del Taller Coreogràfic tenen una durada de 3h setmanals distribuïdes en dues classes d'1h 30' cadascuna.

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès