Català | Castellano RSS
Serveis a Mollet Economia Circular

Economia Circular

Dona una segona vida al teu ordinador

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha posat en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús per lluitar contra la vulnerabilitat digital.

Aquest és un projecte d’economia circular tractat des d’una vessant social. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat.

Un ordinador vell pot tornar a ser eficient, ràpid i potent. Un ordinador que era antic i lent pot tornar a ser un bon ordinador i amb programes educatius i així donar-li una segona vida.  

El projecte es basa en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Per a més informació del projecte es pot escriure un correu a molletcircular@molletvalles.cat.

 

34 2021 18 Economia circular ok2 page 00011

 

Recollida

Particulars i empreses podran entregar equips informàtics que ja no utilitzin a l’Espai Mollet Hub o a la Comissaria de la Policia Municipal. Han de ser de manera preferent ordinadors portàtils que s’engeguin i que tinguin almenys un giga de RAM. Han d’entregar-se amb el carregador.

 

Neteja, Actualització i Voluntariat

34 2021 18 Economia circular voluntaris page 2

 

 

L’Ajuntament formarà equips de voluntaris que esborraran les dades personals i actualitzaran els dispositius amb programes educatius.

 

 

Les persones interessades en ser voluntàries del projecte han de tenir coneixements bàsics d’informàtica i es poden inscriure enviant un correu a l’adreça:  molletcircular@molletvalles.cat.

 

 

 

Projecte Labdoo

laptop logo 1

Per a portar a terme aquest projecte, l’Ajuntament es basarà en el protocol d’actuació del projecte Labdoo per a l’eliminació de dades confidencials i la instal·lació de programari eductiu als ordinadors. 

Labdoo.org és una xarxa humanitària internacional de recollida, neteja de dades i actualització d’ordinadors portàtils en desús o que ja no s’utilitzen. Els dispositius són repartits per viatgers voluntaris a escoles necessitades, orfenats o zones de refugiats d’arreu del món.

 

El projecte ha repartit portàtils a unes 600 escoles de 142 països diferents, sense cap cost.

 

 

userlmn ed15ab69aeabdf831fc632ca69902394

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès