Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Les fractures es curen amb el pas del temps, però sempre queda dolor (28.09.2017)

Les fractures es curen amb el pas del temps, però sempre queda dolor

 

No es el primer cop que, aquests darrers dies, ja sigui al carrer o davant de casa, la meva dona i jo patim les amenaces i els insults dels intolerants, però els fets que han passat aquest diumenge al migdia van ultrapassar totes les barreres. Un grup d'unes 100 persones, de manera organitzada i en presència d'infants, van anar a la porta del nostre domicili particular, van posar-se a cridar, insultar i amenaçar, quan estava dins del domicili amb la meva família, i el més suau que em van dir és feixista. I aquí jo trasllado una qüestió: com reaccionaríeu si us ho fessin a vosaltres en presència dels vostres familiars i fills?

Evidentment no tots estem obligats a pensar el mateix, només faltaria, aquesta és l'essència de la democràcia, però construir un país on s'assenyala al que pensa diferent, és un país que no vull ni per a mi ni per als meus fills.

És curiós que quan el meu partit va fer públic ahir aquests greus fets, dels que hi ha una denúncia feta davant dels Mossos d'Esquadra, hi hagi alguns impresentables que diguin que no hi va haver cap concentració davant de casa meva, quan les xarxes van plenes de fotografies i comentaris. Vull agrair totes les mostres de suport que he rebut des del dia d'ahir, des de tots els àmbits socials, polítics i de persones, fins i tot des de persones que són independentistes, però també voldria posar en evidència els silencis, perquè els silencis també evidencien posicions.

Jo he de dir que els ciutadans i ciutadanes de Mollet em van triar per ser el seu Alcalde, no per ser ni diputat al Parlament ni al Congrés dels Diputats, i amb les meves accions, encerts i equivocacions, faig el que m'han encomanat les urnes, que és defensar els interessos de Mollet. I no em posaré de costat, jo vaig de cara i dic les coses com les penso. I vull que quedi clara una cosa, perquè alguns falsegen contínuament la veritat, jo parlo en primera persona, i sé que també els companys regidors i regidores socialistes de Mollet: i tant que ens agradaria votar! Però amb garanties, sense amenaces i sense coaccions.

I tant que ens agradaria votar! Però amb garanties, sense amenaces i sense coaccions.

Jo continuo, com vaig dir al comunicat que vaig fer la setmana passada, demanant una convivència cívica i democràtica, amb respecte de totes les opinions, fent una crida a tots els partits perquè facin allò que els hi pertoca per la convivència dels ciutadans i les ciutadanes, com a mínim a Mollet del Vallès. Sembla ser que alguns han fet oïdes sordes a aquesta crida, i per això estem vivint una situació que no ens aporta absolutament res.

Jo no puc saber que passarà l'1 d'octubre, i passi el que passi no depèn de mi, però crec que no tot s'hi val, perquè quan es produeix una fractura, i això ho sabem aquells que tenen una fractura al seu cos, la fractura sembla que es pot recuperar, però sempre queda dolor, i a mi m'agradaria que a la ciutat de Mollet no quedés aquest dolor, no només aquests 10 dies, sinó els propers 10 anys. Aquells que tenim responsabilitat, perquè som una mica més públics que altres, hem de contribuir perquè així sigui, amb serenor, amb respecte i amb la defensa de totes les opinions polítiques. Faig una crida a la calma, al respecte i demano enèrgicament que cessin les amenaces i els insults. El respecte i la convivència cívica i democràtica, ha d'estar per sobre de qualsevol idea i bandera.

Faig una crida a la calma, al respecte i demano enèrgicament que cessin les amenaces i els insults. El respecte i la convivència cívica i democràtica, ha d'estar per sobre de qualsevol idea i bandera.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès