Català | Castellano RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs 2 anys millorant la vida dels molletans i les molletanes (12.07.2017)

2 anys millorant la vida dels molletans i les molletanes

Arribem a la meitat del mandat i toca fer balanç, i jo el faig molt positiu. Governem amb minoria, 7 regidors de 25 i tot i així, hem pogut tirar endavant molts projectes i moltes millores per als molletans i les molletanes.

El mandat va començar molt convuls pels mateixos resultats electorals on va quedar un consistori amb molts partits i sense majories clares. Em vaig agafar aquest resultat com un repte i només començar el mandat em vaig marcar l'objectiu de fer molt diàleg i vàrem signar un acord de governabilitat entre tots els partits polítics perquè a mi, el que realment m'importa és millorar la vida dels molletans i les molletanes.

L'Ajuntament no és el Senat, ni el Congrés de Diputats, ni el Parlament de Catalunya, al Ple de l'Ajuntament es ve a treballar per Mollet i per millorar la vida dels molletans i les molletanes, jo crec que portar al Ple Municipal debats d'altres institucions ens fa perdre de vista que el que realment importa i pel que ens han votat els nostres ciutadans, que és Mollet.

El PSC ho té molt clar i per això portem dos anys treballant intensament amb aquesta visió, arribant a acords amb aquelles forces polítiques que mostren predisposició a consensuar, a parlar i a arribar acords com són PDeCat, que durant anys va formar part del govern municipal amb el PSC, de la nova força política de Ciutadans, així com també amb el Partit Popular.

Lamento no poder dir el mateix dels altres dos partits del consistori que estan per altres assumptes que sobrepassen les competències polítiques i geogràfiques de Mollet o senzillament per bloquejar els projectes de ciutat.

En aquests dos anys hem fet molta feina sobretot amb l'àmbit de l'ocupació, som una de les ciutats de la comarca on més ocupació es genera, hem replantejat EMFO per donar un servei més ampli i més adaptat a les noves demandes de la ciutadania i hem rebut amb alegria els anuncis d'empreses històriques del municipi d'invertir en les millores de les plantes, que significarà una consolidació de les seves activitats i la creació de llocs de treball estables i de qualitat, com Merck, Filsa o recentment KAO.

En el que portem de legislatura també hem incrementat els serveis públics de la ciutat sobretot en la millora de l'espai públic, com adaptació de voreres i la neteja. Hem impulsat temes amb la joventut, que és el nostre futur, i l'habitatge, que genera situacions de molta vulnerabilitat i tot això s'ha fet acompanyat de dos temes molt importants i cabdals per a nosaltres com és la transparència i la participació. Seguim estant reconeguts amb la màxima puntuació possible del segell Infoparticipativa de la UAB i hem fet, estem fent i continuarem fent, per convicció, processos de participació ciutadana directa.

Aquests dos anys Mollet ha estat més present a Europa que mai, hem estat al 2015-2016 Capital Europea del Medi Ambient, enguany som Ciutat Europea del Medi Ambient, ens hem agermanat amb la ciutat alemanya de Ravensburg, hem anat a la ONU a explicar els projectes europeus URBACT i Agri Urban on Mollet és un actiu participant.

I no vull deixar de dir que hem tingut grans anuncis de reivindicacions històriques de Mollet i que per fi són una realitat: s'ha posat en funcionament la Comissaria de Policia Municipal, en breu començaran les obres de millora de les dues estacions de tren de Mollet on per fi tindrem un ascensor que les farà més accessibles i modernes i també vull fer esment que d'aquí poc s'obrirà la Tresoreria de la Seguretat Social, també molt esperada per tots i totes.

I tot el que he comentat és una petita mostra, també s'han fet altres temes més petits però igualment importants, com que Mollet és la primera ciutat catalana en tenir contenidors de roba usada al carrer, hem arranjat dos solars privats (del mercat de Sant Pancraç i de Sant Rosa) per a ús públic, millorat places i carrers... Mollet és una ciutat viva i activa, amb unes entitats i una ciutadania que li donen vida i un caràcter especial, i des de l'Ajuntament hem treballat conjuntament amb les entitats de la ciutat per fer petits grans projectes i activitats de present i futur per la ciutat.

El meu agraïment, un cop més, per a tots aquells dirigents i socis de les entitats de la ciutat que de manera voluntària i altruista, treballen per dinamitzar el teixit associatiu, comercial i cultural de la ciutat.

Encara queden dos anys més, dos anys on es podran fer molts més projectes amb les escoles, en la millora d'equipaments... 2 anys més on podrem continuar millorant els nostres carrers i places i implementant projectes dirigits i pensants per als molletans i les molletanes.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès