Català | Castellano RSS
L'Ajuntament La Casa de la Vila

La Casa de la Vila

La Casa de la Vila es troba a la plaça Major, número 1, a l’illa de Can Mulà. És obra de l'equip d'arquitectes Serra-Vives-Cartagena i es va inaugurar el 9 de novembre de 2002. L’illa de Can Mulà va obtenir el Premi europeu d’espai públic urbà 2000 atorgat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l’Institut Francès d’Arquitectura.
 
L'edifici té tres àmbits diferenciats. Des del vestíbul de l’entrada s’accedeix a l'Oficina d’Atenció Ciutadana, on, en un espai de 800 m2 s’atenen les persones que necessitin fer qualsevol gestió o tràmit, que busquin alguna informació o que demanin alguna actuació dels serveis municipals.
 
A l’espai institucional hi ha els òrgans de govern i la representació política municipal. Presideix l’edifici un gran mural de Joan Brossa, que consta d’un moll en baix relleu de l’arquitrau de la façana de l’antiga església gòtica de Mollet construïda 500 anys abans. El moll és envoltat d’onades, també en baix relleu, procedents d’un segell del Comú de Mollet de 1771. Sobre aquests símbols hi ha una A inclinada, com a expressió d’humilitat, primera lletra de l’abecedari, porta d’entrada a la cultura i al coneixement, una A que pot simbolitzar la primera institució de la ciutat alhora que és la primera lletra de la paraula afecte. Així, l’Ajuntament, fonamentat en la història i la tradició, aplega el poble amb afecte i contribueix al creixement cultural i a la llibertat.

La Casa de la Vila, seu de l'Ajuntament

 Vista aèria

 Entrada a la Casa de la Vila

 Mural de Joan Brossa

A l’edifici institucional hi ha l’alcaldia, els despatxos dels regidors i dels grups municipals, la Sala de la Junta de Govern i la Sala de Plens, amb capacitat per a un centenar de persones. L’espai administratiu està distribuït en nou plantes on hi ha els diferents departament tècnics o administratius municipals. Les plantes inclouen sales de reunions per treballar en equip i estan permanentment connectades amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana per oferir un millor servei a la ciutadania.
 
L'Arxiu Històric Municipal es troba a la planta baixa de l’edifici administratiu i té una sala de consultes; al soterrani hi ha un espai adient per guardar documents, amb els últims avenços tecnològics.
 
La Casa de la Vila és la seu de l’administració municipal, que es proposa aplicar programes i mesures que facin possible garantir, en un marc de democràcia, llibertat i solidaritat, la igualtat d’oportunitats per a tothom i la millora de la qualitat de vida de tots els molletans i les molletanes.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès