Català | Castellano RSS

Espai rural de Gallecs

Gallecs és un parèntesi enmig d'una zona totalment urbana; un oasi de tranquil·litat per al modern i actiu Vallès. Enmig d'un entorn intensament poblat de la Regió Metropolitana de Barcelona, sorgeix  aquest espai rural de 733,52 hectàrees. La major part del territori i el nucli de l'antic poble de Gallecs pertanyen al terme municipal de Mollet (448 ha).  
 
A Gallecs, la preservació de la natura i l'agricultura tradicional s'uneixen a la pràctica del lleure i la realització d'activitats d'educació ambiental. Hi trobem diferents itineraris senyalitzats per fer a peu o en bicicleta i també podem gaudir de la fauna autòctona, sobretot els ocells que hi passen durant les migracions. D'uns anys ençà, Gallecs s'ha convertit en l'espai preferit de centenars d'aficionats al running, a les caminades o, simplement, a la natura.
 
La principal activitat de l'espai és l'agricultura, àmbit en el qual s'està portant a terme la conversió al conreu ecològic. El resultat és l'obtenció de productes ecològics com ara el pa d'espelta; les farines ecològiques, resultants dels blats antics que es conreen a l'espai com l'espelta, la xeixa, el blat Montcada (originari del Vallès) i el blat persa; la mongeta del ganxet (baluard Slow Food); el cigró menut, les hortalisses de temporada i la cervesa ecològica d'espelta, entre d'altres.  Els productes de Gallecs tenen el certificat ecològic del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica) i es comercialitzen a l'Agrobotiga de Gallecs amb la denominació de la marca Producte de Gallecs. 
 
 
 

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès