Català | Castellano RSS
La ciutat Calendari de fires i festes

1 de gener - Cap d'any


 

Campanar de l'Església a Mollet del VallèsDesprés de les revetlles, l'1 de gener Mollet dóna la benvinguda a l'any nou amb el tradicional Concert d'Any Nou que es fa a les 6 de la tarda a l'Església de Sant Vicenç.

 

 

 

 

 

 

 

5 de gener - Cavalcada de Reis


 

Infants lliuren la carta als Reis durant la Cavalcada de Mollet

Els Reis d'Orient arriben a la ciutat amb un tren que fa parada a l'estació de França. Una dotzena de carrosses, diferents bandes musicals, més d'una tona de caramels i desenes de patges formen la màgica cavalcada que recorre els principals carrers de la ciutat.

El patge Xumet obre la cavalcada recollin tots els xumets dels més menuts de Mollet. Podeu conèixer la història i la cançó  del patge Xumet.

 

 

22 de gener - Sant Vicenç


 

Correfoc del Ball de Diables de Mollet del VallèsEl 22 de gener, diada de Sant Vicenç -patró de la ciutat- es celebra la Festa Major d'hivern amb un programa d'activitats organitzades principalment per les entitats. Amb un to marcadament tradicional i íntim, la festa major d'hivern és la més antiga de la ciutat, ja que que Sant Vicenç n'és patró des de fa més de mil anys.

Més informació

 

 

 

Dates variables, abans de Quaresma - Carnaval


 

El rei Carnestoltes i altres personatges del seu seguiciEl ball del barraló és la benvinguda al Senyor de Carnestoltes a la ciutat. Durant una setmana la gresca i la disbauxa prenen escoles, carrers i places. El diumenge de Carnaval a la tarda es fa la gran rua, en la qual hi participen més d'un miler de persones i desenes de carrosses, la més important de la comarca. Al vespre, el Carnestoltes és jutjat amb un espectacle públic a la plaça. L'enterrament de la sardina posa el punt i final al Carnaval i dóna inici a la quaresma.

Podeu conèixer tots els personatges del Carnaval molletà i la història del vestit del sr. Carnestoltes.

 

Festa de l'arbre - Primer diumenge de març


 

Plantada d'arbres al parc dels Pinetons de Mollet del VallèsFesta popular organitzada pel Casal Cultural, que té per objectiu celebrar l'arribada de la primavera i replantar amb diferents varietats d'arbres aquells espais de la ciutat on sigui necessari. Els participants poden plantar un arbre i gaudeixen d'un bon esmorzar. Durant molts anys, la festa s'ha fet al parc dels Pinetons per repoblar aquest emblemàtic paratge natural.

 

 

 

Mostra Internacional de Titelles - principis d'abril


 

Mostra de Titelles de Mollet del VallèsSe celebra durant el mes d'abril. Està impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Mollet.

Durant els tres dies de la Mostra, el centre de Mollet és conquerit pels titelles, de tots tipus i tècniques, amb la participació de nombroses companyies especialitzades d'arreu de l'estat i del món, que representen i estrenen els seus espectacles en diferents escenaris, ja sigui a l'aire lliure, en places i carrers, o bé en equipaments com el Mercat Vell o La Marineta.

Més informació

 

23 d'abril - Sant Jordi


 

La Rambla s'omple de roses i llibresLa Rambla s'omple de parades de llibres i roses i es converteix en l'escenari de diverses activitats tradicionals al voltant de la Diada i de foment de la lectua.

 

 

 

 

 

 

29 d'abril - Dia Internacional de la Dansa


 

Exhibició de dansa al parc de les Pruneres de Mollet del VallèsEl Dia Internacional de la Dansa va ser instaurat l'any 1982 per iniciativa del Comitè de Dansa de l'Institut Internacional del Teatre. L'objectiu de la celebració és reunir el món de la dansa, retre-li homenatge i celebrar la seva universalitat, travessant les barreres polítiques, culturals i ètniques. A Mollet, el dia 29 d'abril es commemora aquest dia per tal d'acostar la dansa a la ciutadania i fer valer els valors de la dansa. L'activitat principal és una mostra de dansa al parc de les Pruneres en la qual hi participen les escoles de dansa de la ciutat. El manifest és llegit per alguna persona vincula a la dansa.

 

1 de maig - Aplec de la Sardana


 

Sardanistes al parc de Can Mulà de MolletL'entitat Tradicions i Costums organitza un dels aplecs més antics del país, amb la participació de tres cobles. El parc de Can Mulà esdevé un espai ideal per als amants de la sardana. Excepcionalment, l'any que el 1 de maig és diumenge, l'Aplec es celebra el diumenge de la segona pasqua.

 

 

 

 

11 maig - Fira de Sant Ponç


 

Fira de Sant Ponç, a les rambles de MolletL'alumnat de l'Institut Municipal de Discapacitats s'encarrega d'organitzar aquesta diada, que omple la rambla Balmes de parades de productes naturals, pastissos, flors, plantes i herbes aromàtiques.

 

 

 

 

23 de juny - Revetlla de Sant Joan


 

Arribada de la flama del Canigó a la plaça de Catalunya de MolletAmb l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Catalunya, portada pels membres del Club Muntanyenc des de fa més de 30 anys, s'inicia a Mollet la nit de Sant Joan. Revetlles populars a diferents indrets i la revetlla sardanista al parc de Can Mulà omplen la nit més curta de l'any.

 

 

 

 

L'Estiu Festiu


 

Actuació de l'Esbart Dansaire de Mollet del VallèsPrograma d'activitats festives i culturals adreçades a tota la població i que es duen a terme a tots els barris de la ciutat, preferentment a l'aire lliure. Música a la fresca, dansa, cinema, concerts, festes de barri, exposicions i espectacles infantils... són els protagonistes del mes.

 

 

 

 

25 de juliol - Festa Major de Gallecs


 

Ermita de Santa Maria, a l'espai rural de GallecsEl mil·lenari poble de Gallecs celebra la festa major en honor al seu patró, Sant Jaume. Activitats de caire festiu i tradicional tenen lloc al voltant de l'església romànica de Santa Maria de Gallecs.

 

 

 

 

 

 

Diumenge després del 15 d'agost - Festa Major


 

Mollet omple la plaça de Prat de la Riba pel pregó de Festa MajorAl voltant del Vot de Poble, origen de la Festa Major, se celebra la festa més important del calendari. Durant cinc dies (de divendres a dimarts) tenen lloc un centenar d'activitats de tot tipus i per a totes les edats: activitats tradicionals, concerts, teatre, balls, envelat, espectacles de carrer i la competició entre les Colles de Morats i Torrats.

Més informació

 

 

Onze de setembre - Diada Nacional de Catalunya


 

Ofrena floral al monument a Rafael Casanova de MolletCada any per la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament commemora aquesta celebració amb un acte institucional i una ofrena floral al monument a Rafael Casanova, obra de l’artista molletà Cesc Bas, i situat a l’avinguda de Rafael Casanova. L’acte central de la commemoració es l’ofrena floral d’entitats i ciutadania. Diferents corals de la ciutat i una banda de músics acompanyen la celebració amb la interpretació de peces musicals tradicionals.

 

 

Setembre - Fira d'Artesans


 

Fira d'Artesans de Mollet del VallèsDes de l'any 1983, al nucli antic de la ciutat, es fa la Fira d'Artesans, impulsada per un grup de veïns i veïnes. La Fira és una trobada d'artesans i d'oficis de tot arreu. Amb un entorn festiu i participatiu, es complementa amb un ampli ventall d'activitats de caire tradicional i lúdic i per les aportacions que fan els veïns i les veïnes dels carrers de la fira on destaca l'elaborada i original decoració de l'espai.

Habitualment se celebra el cap de setmana següent a l'Onze de Setembre.

Més informació

Inscripció a la Fira d'Artesans

 

Últim cap de setmana d'octubre - Diada Castellera


 

Actuació dels Castellers de Mollet a la plaça de Prat de la RibaLa colla local dels Castellers de Mollet celebra la seva diada durant tota la setmana amb activitats de promoció del fet casteller. El dissabte vénen dues colles convidades i el diumenge es fa l'acte central on els de la camisa verda proven els seus millors castells acompanyats de dues colles més.

 

 

 

 

Tots Sants - La Castanyada


 

Castanyes i moniatosAquesta festa tradicional es celebra a Mollet de la mà de les escoles, entitats i associacions de veïns, on les castanyes i els panellets són els principals protagonistes. Destaca la Castanyada Sardanista la tarda del dia 1 de novembre a la Rambla i el Passatge del Terror que organitza la Colla dels Torrats.

 

 

 

Final de desembre - Festes de Nadal


 

Il·luminació de Nadal als carrers de MolletCom en molts pobles i ciutats de catalunya, el Nadal s'inicia a Mollet amb l'encesa de l'enllumenat dels carrers, a principis del mes de desembre. Fins a la diada de Reis, la ciutat viu el Nadal amb tot un seguit d'activitats tradicionals i culturals que organitzen les entitats i el propi Ajuntament. Fires, el pessebre vivent, els Pastorets, les revetlles de cap d'any, els concerts i la Cavalcada de Reis són els actes més destacats.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès