Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

L’alcalde rep el propietari de la botiga de fotografia J. Coma, que ha tancat després de 65 anys oberta al públic

07/05/2012

Comerç

En el marc d’aquesta recepció, Josep Coma ha donat a la ciutat dos exemplars de l’extens patrimoni gràfic del fotògraf, un dels quals mostra la plaça Prat de la Riba amb llums d’oli.

Les reproduccions donades a la ciutat són d’una  banda, una imatge de l’actual plaça Prat de la Riba que, en el moment de la instantània s’anomenava plaça de la Constitució i l’electricitat encara no havia arribat al municipi. L’altra fotografia, de la dècada dels 50, mostra el campanar de l’església encara sense rellotge, il·luminat per festa major. La imatge està presa per pare de Josep Coma, Joan Coma, sense flaix i amb trípode on s’hi pot veure també la font modernista original.

L’alcalde, Josep Monràs, ha volgut reconèixer “la gran i important obra del fotògraf, com a testimoni gràfic del pas de la història i l’evolució de la ciutat” i “el servei a la ciutat durant més de 50 anys d’un dels establiments més antics”. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat ha comunicat al fotògraf que “l’Ajuntament està fent gestions amb la Fundació Joan Abelló per poder fer una exposició fotogràfica que reculli l’obra de Josep Coma i Josep Vizcarra”, fotògraf històric de la ciutat que el passat 12 de març també va fer una donació a l’Ajuntament.

Per la seva banda, Josep Coma ha manifestat la “intenció de fer donació del seu fons fotogràfic a l’arxiu municipal de la ciutat”, ja que el passat mes de març va tancar l’estudi de Gaietà Ventalló, després de tota una vida de dedicació professional.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès