Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Josep Monràs rebutja suprimir el partit judicial de Mollet

03/05/2012

Acció Institucional

En relació amb les diferents notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre un informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que proposa l’eliminació del partit judicial de Mollet del Vallès, l’alcalde, Josep Monràs ha mostrat l'absolut rebuig.

Josep Monràs rebutja suprimir el partit judicial de Mollet
Projecte dels nous jutjats de Mollet

Aquesta proposta que, segons informacions publicades a la premsa, es debatrà a la propera sessió plenària del CGPJ, planteja l’agrupació de jutjats de tot l’Estat i una reducció dels partits judicials que passaria dels 431 actuals a 200. En aquest nou mapa judicial es contempla l’eliminació del partit judicial de Mollet del Vallès, que actualment està integrat també per altres sis municipis de la comarca: La Llagosta, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles.

Aquesta reordenació proposada pel CGPJ suposaria un deficitari i pèssim servei als més de 150.000 habitants del Baix Vallès que actualment s’adrecen a l’administració de Justícia a través del partit judicial de Mollet. Per aquesta raó, l’alcalde, Josep Monràs, ha enviat una carta al president del CGPJ, Carlos Dívar, perquè reconsideri la proposta esmentada i mantingui el mapa judicial actual.

L’informe que, segons sembla s’abordarà al proper ple del CGPJ és, de moment, una proposta que, per tenir validesa, s’hauria de tramitar davant les Corts Generals i aprovar com a llei orgànica, ja què suposa un canvi en la Llei de demarcació i planta judicial, que estableix la delimitació i el nombre dels diferents partits judicials de tot l’Estat.

Aquesta proposta paralitzaria definitivament les obres de l’edifici dels nous jutjats de la ciutat, que s’havien de reprendre l’any 2013 tal i com va apuntar la consellera de Justícia, Pilar Fernández-Bozal, a una reunió mantinguda amb l’alcalde, Josep Monràs, a principis d’aquest mes. Tenint en compte tots aquests aspectes, el govern municipal va presentar una moció d’urgència sobre la possible supressió del partit judicial de Mollet a la darrera sessió del Ple.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès