Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El Museu Abelló inaugura a L’Aparador una intervenció de l’artista molletà Albert Liza

14/03/2012

Cultura

Aquesta intervenció s’emmarca al cicle De com convertir un museu en arena, d’Oriol Fontdevila, i vol fer visible un seguit d’iniciatives que es donen actualment a l’entorn de Mollet del Vallès i que consisteixen a reactivar l’economia des de l’àmbit local i posar a prova solucions de desenvolupament social sostenible. El mateix dia de la inauguració es farà un recorregut en autocar per visitar els espais cooperatius del Baix Vallès.

El Museu Abelló inaugura a L’Aparador una intervenció de l’artista molletà Albert Liza
Teatre de El Tabaran

Des del 24 de març i fins al 29 de juny, L’Aparador del Museu Abelló acollirà una pintura mural d’Albert Liza, elaborada a partir de reflexions en el marc de l’economia global generades per diferents cooperatives i projectes de col·lectivisme de la zona del Baix Vallès. Els projectes amb què la intervenció ha comptat es posicionen com a alternatives als models empresarials imperants, dins del concepte d’actualitat anomenat decreixement.

El mateix dia de la inauguració, dissabte 24, es farà un recorregut en autocar per visitar els espais cooperatius i de col·lectivisme del Baix Vallès. També es podran tastar productes d’alimentació d’elaboració pròpia a preus populars.

La visita i l’autocar són gratuïts, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament mitjançant l’adreça electrònica museuabello@molletvalles.cat o bé trucant al telèfon 93 544 50 99.
   · Sortida: 10 h, al Museu Abelló (c. Berenguer III, 122. Mollet del Vallès)
   · Arribada: 13.30 h, al Tabaran (c. Lluís Duran / av. Llibertat. Mollet del Vallès)

El recorregut en autocar inclourà visites als espais següents:

  • L’Aparador. Museu Abelló. El cicle De com convertir un museu en arena vol posar l’atenció en la pràctica col·laborativa i la interrelació del museu amb aspectes socials i culturals de Mollet.
  • Altermercat. És una cooperativa de consum i serveis de mercat social que té com a objectiu aconseguir canvis en les pautes de producció i consum de béns i serveis.
  • Can Piella. Es tracta d’una masia a prop de La Llagosta, recuperada l’any 2008 tant pel que fa a l’edificació com a les terres de cultiu que l’envolten.
  • Projecte Pachamama. És un projecte que, a través d’un sistema que permeti prescindir dels diners, vol aconseguir l’autosuficiència alimentària i econòmica.
  • El Rave Negre. Es tracta d’un projecte, iniciat el 2008, amb l’objectiu que es reconegui el petit agricultor, la preservació de la terra i la cultura del món rural, a partir de criteris ecològics i la recuperació de cultius tradicionals i autòctons.
  • La Kosturica. Aquest projecte vol potenciar l’agricultura ecològica basada en un conjunt d’interaccions entre les persones, la natura i l’economia.
  • La Catxaruda. És una agrobotiga de productes del Vallès provinents de petits productors que tenen cura, tan com és possible, amb l’entorn i els trets identitaris.
  • El Tabaran. És un edifici construït el 1919 per acollir la Societat Cooperativa Obrera de la Teneria Moderna Franco-española de Mollet. Va ser impulsat pels directius de la fàbrica de pells per oferir diversos serveis als obrers.
     

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès