Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Mollet tindrà un punt d’informació del Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas Diocesana

12/03/2012

Benestar Social

L’Ajuntament i Càritas Diocesana de Barcelona han signat un conveni de col·laboració. Segons aquest acord, la ciutat comptarà amb un punt d’informació del Servei de Mediació de l’Habitatge d’aquesta entitat social.

Aquest conveni sorgeix del compromís de l’Ajuntament en prevenir l’exclusió social residencial i oferir suport a les famílies que es troben en situació de greu dificultat en el pagament dels seus habitatges –de compra o de lloguer- i que corren risc de desnonament. El de Mollet, ha estat el primer consistori en signar un conveni d’aquestes característiques amb Càritas segons el qual hi haurà una comunicació directa entre l’Ajuntament i el Servei de Mediació per l’Habitatge de Càritas (SMH).

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet considera que aquest conveni “té un caràcter preventiu, de compromís ferm entre Càritas i l’Ajuntament per trobar solucions en l’àmbit de l’habitatge; tot i que la prioritat ha de ser la creació d’ocupació i generació d’activitat econòmica“.

Per la seva banda, pel director de Càritas, l’objectiu del servei “no és finalista, sinó preventiu per trobar alternatives el més aviat possible; la dació en pagament hauria de ser la darrera opció, la primera ha de ser trobar altres formes de pagament, tant pel que fa a compra com a lloguer”. 

Es tracta d’un servei al qual s’hi podran adreçar les persones amb problemes de pagament de les hipoteques i en risc de ser desnonades. En primer lloc, l’Ajuntament rebrà les trucades de les persones interessades en aquest servei i posteriorment seran ateses pel mediador, qui recollirà la informació i documentació necessària, estudiarà el cas i en farà una proposta d’actuació. El Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas la recollirà, la valorarà, farà la mediació i interlocució amb les entitats financeres i en farà el seguiment fins arribar a la solució més proporcional i justa.

El conveni també estableix que Càritas Diocesana de Barcelona i l’Ajuntament de Mollet treballin conjuntament quan calgui cercar un pis en règim de lloguer social perquè les persones que perdin el seu habitatge puguin viure-hi.

El Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas

Aquest conveni s’emmarca en les relacions que Càritas Diocesana de Barcelona manté amb ajuntaments de l’àrea metropolitana per tal que el SMH, institució que es va posar en marxa al setembre del 2011, es coordini amb les diverses iniciatives municipals. En menys de cinc mesos de vida, el SMH ha resolt satisfactòriament un centenar de casos  i n'està tramitant dos-cents més.
A més de fer d’intermediari en els casos d’impagaments d’hipoteques, el Servei també actua en nom d’aquelles persones que estan en risc de perdre el seu habitatge perquè no poden fer front als lloguers. Aquests darrers casos, però, se seguiran atenent i assessorant des de les oficines de Càritas Diocesana de Barcelona (Via Laietana, 5).

L’objectiu últim del Servei és evitar que la pèrdua de l’habitatge acabi abocant les persones a l’exclusió social i que tothom pugui tenir opcions per tenir un lloc on viure dignament.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès