Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Fomentar la vida saludable en els joves a través de l’esport

01/03/2012

Actualitat

L’Ajuntament i els clubs de futbol de Mollet s’adhereixen a un projecte europeu que vol fomentar la vida saludable en els joves a través de l’esport

Ahir va tenir lloc la signatura del compromís per desenvolupar el Projecte PAPA (Promoting Adolescent Physical Activity) un projecte promogut per la Unió Europea que vol millorar la salut de joves adolescents mitjançant els valors que transmet la pràctica esportiva.

L’objectiu és promocionar l’activitat física entre els joves mitjançant aquest projecte promogut per la Unió Europea i en aquesta primera fase l’esport escollit ha estat el futbol per la seva rellevància sociològica i la franja d’edat de joves entre 10 i 14 anys. En aquest sentit, Jaume Cruz, catedràtic de la UAB, va destacar el compromís de Josep Monràs i de la ciutat de Mollet amb l’esport.

Jaume Cruz també va explicar que el projecte PAPA ”pretén formar entrenadors i d’aquesta manera evitar l’abandonament de l’esport en aquesta franja d’edat”. En aquest sentit, Cruz va remarcar que cal tenir entrenadors “que motivin als jugadors per tal que siguin uns jugadors competents, autònoms i que tinguin una bona relació amb l’entorn”. Per la seva banda, Josep Monràs va manifestar que el projecte PAPA "és un compromís en ferm per fer el millor esport, que no passa pel resultat sinó perquè els ciutadans practiquin l’esport i no caiguin en el sedentarisme.

Es tracta d’un projecte europeu que està liderat per cinc països i vuit universitats que són:

  • Universitat de Birmingham i Universitat de York (Regne Unit)
  • Universitat de Oslo y Bergen (Noruega)
  • Universitat de Grenoble (França)
  • Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de València (Espanya)
  • Universitat de Tesalia (Grècia)

PAPA està realitzant un estudi que valori la motivació i el compromís esportiu de joves de les categories d’aleví i d’infantil. Està previst que cap al mes de desembre es facin una o dues jornades de formació per entrenadors de joves.

En aquest sentit, els clubs de futbol de la ciutat, la UD Lourdes, el CF Mollet i la UD Molletense informaran les famílies dels objectius del programa, facilitaran la recollida de dades dels qüestionaris que s’estan realitzant i participaran en la jornada de formació adreçada als entrenadors, prevista al mes de desembre.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès