Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Nova campanya de promoció d’estalvi d’aigua

01/03/2012

Medi Ambient

A l’entorn del 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, Mollet promou una campanya de sensibilització en la qual es repartiran 500 kits d’airejadors per a aixetes amb la voluntat de seguir promovent l’estalvi d’aigua a les llars.

La campanya L’aigua és un bé escàs. Estalviar-la és cosa de tots s’ha iniciat, amb una exposició titulada L’Aigua en equilibri, sobre els principis bàsics de la nova cultura de l'aigua i la gestió sostenible dels rius, enfocada a l’àmbit escolar. La mostra i una xerrada s’han celebrat durant la setmana del 27 de febrer al 2 de març, a l’Escola Cal Músic.

D’altra banda, el 23 de març hi haurà una xerrada titulada Estalviar aigua? Per a què?, a càrrec de Muntsa Niso, de l’Agència Catalana de l’Aigua, al Centre Cultural La Marineta, on s’explicarà com funcionen els airejadors per a les aixetes per estalviar aigua a casa i es repartirà una guia amb consells.

Així mateix, durant tots els dimarts del mes de març, l’Ajuntament repartirà fins a 500 kits d’airejadors per a les aixetes als punts de la Parada Verda del mercat setmanal situats a la plaça de Catalunya i a la plaça de Cinco Pinos. Per obtenir-ne, caldrà presentar una factura de l’aigua i respondre un petit qüestionari per tal de detectar aspectes millorables per fer un bon estalvi d’aigua. A més, a les persones que hi estiguin interessades, se’ls farà el seguiment del consum al llarg d’un any per saber si han estalviat aigua.

Accions per a l’estalvi d’aigua a la ciutat

Des de l’Ajuntament ja fa mesos que s’està treballant per estalviar aigua en els diferents equipaments municipals. D’una banda, s’han posat aixetes especials que suposen una disminució del consum d’un 70%. També s’han instal·lat cisternes de lavabo de doble descàrrega. D’altra banda, l’aigua per regar els parcs de les Pruneres i de Riera Seca s’aprofita del nivell freàtic del dipòsit que hi ha al mateix parc de les Pruneres.

Estalvi en el consum municipal

Entre els anys 2006 i 2011 el consum municipal d’aigua s’ha vist reduït en un 26%, passant de 339.490m3 amb 161 comptadors i una mitjana de 5,78m3/dia, a 251.492 m3 amb 181 comptadors i una mitjana de 3,81 m3/dia.  Així mateix, des del 2008, el consum s’ha estabilitzat, amb una mitjana de 3,82m3/dia.

Consum domèstic i industrial

Pel que fa al consum domèstic d’aigua, entre el 2006 i el 2011 hi ha hagut una reducció del 4%, tal com es pot extreure de les dades següents: el 2006 es van consumir 1.975.432 m3 amb una mitjana de 105 l/h/dia, i el 2011 s’han consumit 1.904.454 m3, el que suposa una mitjana de 99 l/h/dia. També, en aquest cas, s’ha consolidat una reducció des de 2008, amb una mitjana diària estabilitzada.
Durant el mateix període, el consum industrial d’aigua també s’ha reduït, en aquest cas en un 7%, que suposa una mitjana diària de 0,76 m3/dia.

Totes les mesures preses suposen un important estalvi en el consum municipal, domèstic i industrial a Mollet del Vallès, destacant especialment el d’àmbit municipal.

Aquesta campanya, d’àmbit a tot Catalunya, compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i 50 municipis catalans més.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès