Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Mollet, Terrassa i Alella fan front comú per recuperar la gratuïtat del peatge

17/01/2012

Actualitat

Els alcaldes de Mollet, Terrassa i Alella han demanat una entrevista conjunta al conseller de Territori i Sostenibilitat per tractar el cas dels peatges d’aquests municipis.

D’aquesta manera els alcaldes de Mollet, Josep Monràs, de Terrassa, Pere Navarro, i d’Alella, Andreu Francisco, volen fer front comú per reclamar a la Generalitat la revisió de la nova política de descomptes que penalitza els usuaris de mobilitat obligada dels peatges de Mollet, Alella i Les Fonts.

Amb l’entrada en vigor de les noves condicions de bonificació en els peatges de tot Catalunya, s’ha eliminat la gratuïtat que, després de molts anys de reivindicacions, s’havia aconseguit per als residents de la zona.

Els tres alcaldes valoren positivament el sistema de bonificacions per a alta ocupació i per a vehicles sostenibles, però consideren que s’hauria de tenir en compte la singularitat d’aquests peatges que comporten molta mobilitat obligada. De fet, Josep Monràs ha denunciat que s’està produint un greuge comparatiu, per exemple, amb el Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya pel que fa al Túnel del Cadí, on la Generalitat ha decidit mantenir la bonificació del 100%.

Per aquest motiu, els alcaldes de Mollet, Terrassa i Alella reclamaran al conseller que reconsideri l’eliminació de la gratuïtat per als usuaris habituals, com s’aplicava fins l’1 de gener.

Amb aquesta acció, l'Ajuntament de Mollet continua lliutant per la supressió del peatge de la C-33, una barrera que considera injusta, ja que grava els milers d'usuaris que cada dia es traslladen a Barcelona, sobretot, per motius de laborals i només per a 8 quilòmetres d'autopista.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès