Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Es crea la Taula municipal de persones amb discapacitat

12/01/2012

Benestar Social

Agrupa les administracions, entitats i organismes que treballen en aquest àmbit amb l’objectiu d’unir esforços i tenir una veu més forta.

Es crea la Taula municipal de persones amb discapacitat
Els membres de la Taula

Formen part d’aquesta taula l’Ajuntament de Mollet, a través de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (organisme que gestiona l’Escola d’Educació Especial Can Vila, el Centre Ocupacional El Bosc, el Centre Especial de Treball Taller Alborada i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç); la Diputació de Barcelona; l’Associació Alb-Bosc; l’Associació de Familiars del CAE Mollet, l’AMPA de Can Vila i l’AMPA del Taller Alborada.

La creació d’aquesta taula és una experiència pionera que té com a objectius coordinar esforços i recursos en l’àmbit de la discapacitat per poder tirar endavant activitats, projectes i programes que responguin millor a les necessitats de cada moment. També es pretén construir una única i sòlida veu que faci més visibles les necessitats i reivindicacions d’aquest sector.

La constitució de la Taula va comptar amb la presència del diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, Josep Oliva, qui va afirmar que Mollet és capdavantera en serveis a les persones amb discapacitat i que havia “vingut per aprendre i poder exportar després a altres municipis aquesta experiència que s’engega de manera pionera a la ciutat de Mollet”. 

La residència, pendent de la Generalitat
L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va parlar de la Residència i centre de dia que la Generalitat està pendent de posar en funcionament a la zona de La Vinyota. En aquest sentit, va dir que, tot i les dificultats financeres, “hi ha prou arguments per lluitar per l’obertura d’aquest equipament: es tracta d’una obra acabada, equipada, en la qual el territori té la voluntat de gestionar i a més, es tracta d’un servei molt necessari i esperat per a moltes famílies que tenen persones amb discapacitat severa al seu càrrec”. Són d’arguments prou raonables per intentar accelerar l’obertura de la residència, va dir Monràs, el qual va afegir que el conseller li va assegurar fa uns mesos que faria tots els esforços possibles per poder obrir-la a principis d’aquest 2012.

La persones que van signar la constitució de la Taula van ser:
L’alcalde de Mollet, Josep Monràs; la regidora de Serveis Socials, Ana Díaz; el diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, Josep Oliva; el president de l’Associació Alb-Bosc, Josep Poblador; la presidenta de l’Associació de Familiars del CAE de Mollet, Angeles Bujaldon; la presidenta de l’AMPA de Can Vila, Míriam Massó; i la presidenta AMPA i Treballadors Taller Alborada, Blasa Tejada.
 


Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès