Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Renfe adjudica les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Mollet Sant Fost

25/11/2021

Mobilitat

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat a l’estació de Mollet Sant Fost per un import de 4.056.291,91 euros a l’empresa UTE BENJUMEA & M I J GRÚAS. Un cop iniciades les actuacions el termini d’execució serà de 16 mesos.

La retirada unilateral de Comsa S.A. per realitzar les actuacions adjudicades en el seu moment va obligar a dur a terme un nou projecte per a l’estació. 

La nova adjudicació inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers i l’entorn de l’estació al voltant del vestíbul i s’afegeix a les ja previstes com són:

  • Construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes.
  • Recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana.
  • Substitució de la il·luminació existent a les andanes.
  • Urbanització d’accessos.
  • Instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales. 

En conjunt, l’actuació també comportarà la renovació i modernització de l’edifici i la millora dels espais i l’entorn de l’estació.

Paral·lelament, amb l’objectiu de millorar l’accés als trens, s’han finalitzat recentment les actuacions d’adequació, prolongació i repavimentat de l’andana principal que han comptat amb un pressupost de 500.000 euros.

Per l’alcalde de Mollet de Vallès, Josep Monràs, “després de tots els entrebancs que hem hagut de passar durant molts anys, agraeixo al president de Renfe, Isaías Táboas, i la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, que, tal i com es van comprometre quan el passat mes de juliol ens van visitar, hagin accelerat el procés i finalment aquesta reivindicació històrica del govern de la ciutat comenci a ser una realitat”. Segons Monràs, “amb aquestes millores, i amb les que s’han fet a l’estació de Santa Rosa, Mollet comptarà amb dues estacions modernes i accessibles”.  

WhatsApp Image 2021 06 28 at 20.15.19

 

Totes aquestes actuacions permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzaven aquesta estació abans de la Covid-19.

 

7 energia cat 150x163                  9 industria cat 150x161                   11 ciutats cat 150x217

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès