Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Diumenge s’obre el nou parc de les Pruneres

24/11/2011

Obres

A partir de les 11 h diverses activitats d'animació i tallers infantils convidaran la ciutadania a conèixer el nou parc.

Diumenge s’obre el nou parc de les Pruneres
Parc de les Pruneres de Mollet

Aquest cap de setmana, els ciutadans de Mollet recuperaran per al passeig i l’oci un gran espai, més de 20.000 metres quadrats, situat al bell mig del nucli urbà. El nou parc de les Pruneres ja és una realitat, gràcies a les obres d’urbanització que han transformat l’anterior descampat en un parc verd, sostenible i amb elements propis i característics de la ciutat.

Activitats, diumenge 27

11h. De pl. Catalunya fins al parc
Cercavila amb Xarop de Canya

d'11 a 13 h. Parc de les Pruneres
Taller infantil 'Dibuixa el teu parc'

12 h. Parc de les Pruneres
Encesa de les pantalles i de l'arc d'aigua

Veure reportatge de Vallès Visió 'Passejant per les Pruneres'

El projecte: un parc verd

Perfectament delimitat pel teixit urbà de la ciutat, les Pruneres era un buit al mig del nucli urbà. El projecte d’urbanització del parc, converteix aquest buit en un gran espai verd que resol la inevitable nostàlgia de natura que pateixen les ciutats. La urbanització fuig dels anomenats ‘parcs de disseny’ o de ‘plaça dura’. Així doncs, el verd, la gespa, domina el gruix del parc.

Elements propis i característics

Hi ha tres elements escultòrics que identifiquen aquest parc: l’arc, les pantalles de llums i la rèplica del menhir. Tots ells estan lligats per un itinerari que s’inicia en entrar al parc, amb l’arc-font, segueix amb les pantalles de leds, al mig del parc, i acaba al punt on s’ha situat la rèplica exacte del menhir neolític.

L’arc d'aigua situat al carrer d’Anselm Clavé dona la benvinguda al visitant del parc. Amb una alçada d’11 metres, d’aquest arc brolla una cortina d’aigua que simula la pluja i la creació d’un núvol.

Pantalles de leds. Al punt on es creuen els dos itineraris de passeig del parc s’han instal•lat dos grans pantalles on més de 90.000 llums leds projecten imatges i informació sobre tot el que passa a Mollet i que transmeten els principals valors que defineixen la nostra ciutat.

Menhir. Al parc es combina la modernitat de l’arc i les pantalles amb la història i els nostres orígens ja que es pot veure una rèplica del menhir descobert en aquest espai. Gràcies a la construcció del parc es va trobar aquesta joia de l’època neolítica,  una de les troballes més importants del sud d’Europa.

Àrea de jocs infantils. Finalment, i no per això menys important, els més petits poden gaudir d’una àrea de jocs infantils al costat del carrer de la Pau, molt a prop d’un centre educatiu i d’una llar d’infants.

Vegetació. El parc que té la singularitat de disposar de més d’un miler d’elements vegetals. D’aquí a 5-7 anys es podrà veure realment tota la seva magnitud.

Compromís amb el medi ambient

Per tal de mantenir aquest gran espai verd amb criteris de sostenibilitat cal destacar diversos elements. Gràcies a un dipòsit de 120 m3, s’aprofita l’aigua freàtica per regar el parc; el reg disposa, a més, d’uns sensors de pluja i vent així com, per primer cop a Mollet, d’un control de volum, de tal forma que quan es detecta un consum no programat, automàticament es talla el subministrament d’aigua.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès