Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Presentació del llibre 'La vida rural a Gallecs'

22/11/2011

Cultura

El llibre 'La vida rural a Gallecs. Dietaris de Joan Ros Herrero (1895-1978)' és un nou volum de la Col·lecció Vicenç Plantada del Centre d’Estudis Molletans.

La vida rural a Gallecs. Dietaris de Joan Ros Herrero (1895-1978) és obra de les molletanes Judith Ansó i Glòria Campoy, les quals van guanyar la VII Beca Vicenç Plantada, que atorga el CEM amb l’objectiu d’estimular la recerca i la producció de treballs que contribueixin al coneixement de la realitat històrica i actual de Mollet del Vallès i el seu entorn.

La vida rural a Gallecs. Dietaris de Joan Ros Herrero (1895-1978)
Joan Ros Herrero, l’avi d’una de les autores, va ser un pagès que va viure a Gallecs i que va deixar explicat, a través de les seves vivències, la vida, els costums, les relacions socials, l’entreteniment, etc, durant el segle XX a l’espai rural.

Ros fou un pagès singular; un personatge inquiet, autodidacte, gran estudiós de l’art de la pagesia, observador de la natura i cronista de l’època. A través dels seus ulls, el llibre també ens permet observar els esdeveniments històrics, entre ells la convulsa història de la República i la guerra civil, el franquisme i el projecte d’expropiació de Gallecs, feliçment superat.

Les autores
Judith Ansó Ros és diplomada en Magisteri, llicenciada en Història Contemporània i diplomada en llengua finesa. Va ser professora a l’Escola Sant Gervasi (1985-2008) i actualment viu a Finlàndia

Glòria Campoy Collado és llicenciada en Filologia Hispànica i en Documentació. És professora de l’Escola Sant Gervasi des del 1988.
 


Imatges relacionades
Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès