Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

17/11/2011

Medi Ambient

Se celebra del 19 al 27 de novembre per sensibilitzar la població sobre la importància de reduir els residus que generem.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Contenidors soterrats a l'av. Llibertat

Es tracta d’un projecte europeu que té com a objectiu organitzar arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Punt d’intercanvi de llibres
Cada dimarts, al mercat setmana, l’Ajuntament de Mollet instal•la la Parada Verda, un espai on es dóna informació i es fa sensibilització sobre diferents aspectes relacionats amb el medi ambient, el reciclatge i els residus. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el proper dimarts 22 de novembre, s’organitzarà un Punt d’intercanvi de llibres a la Parada Verda. El mateix punt tornarà a instal•lar-se el divendres 25, a la plaça de Cinco Pinos, en horari de matí.

En aquest punt es podran portar llibres en bon estat, de manera preferent novel•les, i es podran bescanviar per algun altre. L’objectiu d’aquesta acció és allargar la vida dels llibres usats i contribuir a evitar la generació de nous residus.

Els beneficis de reduir els residus
Cal destacar que, des de 2006, la generació de residus a Mollet ha disminuït en gairebé un 10%. La menor generació de residus suposa una reducció en el cost del servei de gestió i recollida d’escombraries, cosa que ha permès a l’Ajuntament de Mollet oferir nous serveis a la ciutadania, com per exemple la Deixalleria Mòbil, per continuar facilitant i promocionant la recollida selectiva dels residus.

Així doncs, a la millora ambiental evident de reduir la quantitat de residus que generem i de separar-los correctament, cal sumar-hi l’estalvi econòmic que suposa. Això queda palès en la bonificació d’un 10% en la quota anual de la taxa d’escombraries per a aquelles persones que utilitzin el servei de la Deixalleria un mínim de 5 vegades l’any. L’Ajuntament aplica aquesta bonificació des de l’any 2008.

Tots aquests efectes positius encara es noten més si tenim en compte que la recollida selectiva a Mollet s’ha incrementat de forma continua durant els darrers anys. Aquestes millores han estat possibles gràcies a la col•laboració de tota la ciutadania de Mollet, que té una de les taxes de generació de residus per càpita més baixes de Catalunya, 1,16 Kg per habitant i dia el 2009, mentre que la mitjana de Catalunya és superior al 1,54 Kg/hab/dia.
 


Imatges relacionades
Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès