Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El infants fan propostes al Ple de la ciutat

11/04/2011

Educació

Aquest diumenge s'ha celebrat el Ple del Consell Municipal dels Infants. Hi han participat els 27 alumnes que han estat escollits com a representants dels infants de la ciutat entre tots els nens i nenes de 6è de primària de les escoles de Mollet.

Aquest curs han participat al Consell Municipal dels Infants (CIM) un total de 630 alumnes. El CIM està format per tot l’alumnat de 6è de les escoles de la ciutat (excepte Cal Músic i Can Besora que encara no tenen 6è de primària) i de l’Escola d’Educació Especial de Can Vila. Els membres del CIM que participen directament al Ple com a “petits regidors” són un representant de cada un dels grups de 6è.

El CIM ha treballat la mobilitat ciutadana
Cada any el CIM se centra en alguna temàtica ciutadana per tractar-la de manera més extensa. Enguany ha estat la mobilitat. Durant la sessió de treball de camp, cada un dels grups que van venir a visitar la Casa de la Vila va aprofitar el camí de tornada a l'escola per fixar-se en diferents aspectes sobre la mobilitat, com l'estat de les voreres, la senyalització o els passos de vianants. Durant una setmana se’ls va encarregar que fessin el mateix dins el seu entorn més immediat. 

En una altra sessió a l’aula, van marcar en diversos mapes els camins que més utilitzen per anar de casa a l'escola i dels itineraris en van sortir les dificultats o problemes que es trobem més sovint com a vianants, ja que molts d’ells van a peu a l'escola.

Així, durant el Ple dels Infants, els “petits regidors” van fer diferents propostes als membres de l'Ajuntament per millorar la mobilitat a la ciutat, sobretot en els trajectes que fan cada dia fins a l'escola. Els nens i nenes van lliurar una bossa a l'alcalde amb la documentació de les seves propostes i aquest es va comprometre a continuar treballant per desenvolupar els anomenats "camins escolars". Actualment, la ciutat compta amb dos camins escolars.

L’estudi dels camins escolars analitza el camí que es fa des de casa a l’escola per tal de plantejar mesures per a millorar-ne el recorregut en clau de seguretat i comoditat per als infants.

Els membres del CIM també van aprotar propostes de civisme i activitat a la ciutat fetes des de la seva visió d'infants (van proposar l'ús dels patis escolars en cap de setmana, més activitats per a nens i joves, la promoció de l'esport com a hàbit saludable, etc).

El CIM
El Consell Municipal dels Infants de Mollet es va crear el curs 2006-2007 amb l’objectiu d’esdevenir un òrgan de participació de l’alumnat de la ciutat, a més de ser una eina pedagògica perquè els infants aprenguin els processos democràtics i el funcionament dels ajuntaments. En aquest sentit, totes les classes de 6è de primària de les escoles molletanes han visitat l’Ajuntament i han pogut parlar amb els regidors i l’alcalde i conèixer de prop la Sala de Plens.


Fotografies
Enllaç relacionat

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès