Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet torna a rebre el Segell Infoparticipa per les seves polítiques de transparència

10/05/2022

Actualitat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tornat a rebre aquest guardó que entrega la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb una puntuació del 98% per l’alta qualitat i transparència de la seva comunicació pública.

Mollet és un dels 136 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell infoparticipa 2021 que reconeix les bones pràctiques i la transparència informativa de la seva pàgina web. 

L’Ajuntament de Mollet ha obtingut una puntuació del 98%. El Segell Infoparticipa s’atorga a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població, com ha estat de nou el cas de Mollet del Vallès.

Els indicadors establerts responen a 5 preguntes bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la província i la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquest nou reconeixement “posa de manifest el compromís de l’Ajuntament de Mollet amb mostrar la màxima transparència cap a la ciutadania posant tota la informació al seu abast i donant-li tot tipus d’eines per potenciar la seva implicació en la gestió de la ciutat”.

Pel coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, ”el Segell Infoparticipa 2021 és un reconeixement a la feina constant que fem des d’aquest Ajuntament per millorar en la transparència en benefici dels ciutadans”.

 

DSC 00091

 

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un certificat que concedeix la UAB en reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) l’any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per això, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip.

 

16 pau cat 150x214


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès