Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

7a edició de L’Habitació del Farmacèutic, un gran aparador de creadors i creadores audiovisuals a Mollet

21/04/2022

Cultura

Aquesta mostra audiovisual col·lectiva torna al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Uns 40 creadors i creadores donaran a conèixer més de 30 propostes audiovisuals. L’Habitació del Farmacèutic obrirà les portes aquest divendres i es podrà visitar fins al 7 de maig.

La nova edició de L’Habitació del Farmacèutic s’inaugurarà el divendres 22 d’abril. De les 20 h fins a mitjanit, els artistes que hi participen ocuparan el Centre Cultural La Marineta per mostrar tot tipus d’obres audiovisuals per les estances del què va ser un hostal, com ara videoclips, vídeomappings, videoart, videoinstal·lacions, animació o lliure creació.

Durant la inauguració tornarà l’Acció Instal·lació Audiovisual FARMACOPEA 5.0, de Nigul i Marco Domenichetti, i el concert de pop electrònic de MINOVA, amb Esteve Puig, Jesús Martínez i Jordi Riera.

L’objectiu de la mostra és difondre els projectes de creadors i creadores emergents de Mollet del Vallès i d’arreu del territori, i fomentar la participació de l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.

En aquest sentit, L’Habitació del Farmacèutic acull quinze projectes d’estudiants d’audiovisual del Centre d’Estudis Mollet, un d’estudiants de realització audiovisual d’Innovació Formació Professional (IFP) de Barcelona, i un altre de Creatiu i Tècnic Sabadell (CTS).

D’on prové el nom de la mostra?

L’Habitació del Farmacèutic es va posar en marxa fa set anys per tal que, any rere any, esdevingui un escenari per a noves propostes vinculades a la creació audiovisual des d’un sentit ampli i multidisciplinari. Per cert que el nom de la mostra prové de la història de l’espai on es desenvolupa, el Centre Cultural La Marineta.

L’habitació del farmacèutic de l’antic Hostal La Marinette va ser la casa provisional del farmacèutic de Mollet. Allà va elaborar els seus primers preparats mentre esperava poder traslladar-se a la farmàcia que havia comprat. Va ser un lloc de pas per a ell i per a tots els hostes que ocupaven temporalment les cambres de La Marinette, un espai de transició entre les primeres experimentacions i les creacions de les fórmules magistrals que després comercialitzaria a la farmàcia.

La mostra està organitzada per l’Ajuntament de Mollet i l’entrada és gratuïta amb l’aforament limitat.

 


Cartell

Document Cartell (218 KB) - jpg

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès