Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

En marxa el programa Estimar no fa mal i Mollet Coduca, model en l’aplicació de polítiques educatives en la lluita contra la violència masclista a Mollet

25/01/2022

Igualtat Dona-Home

Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, posa en marxa el programa Estimar no fa mal i Mollet Coeduca, destinat principalment a l’alumnat de primària i secundària de la ciutat amb l’objectiu de prevenir i eradicar la violència masclista i per seguir fent pedagogia sobre el principi d’igualtat i la no discriminació per raó de sexe o gènere. Els tallers han començat aquest mes de gener i s’allargaran fins a l’abril.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, un any més, aposta per desenvolupar els tallers de prevenció i sensibilització de la violència masclista als centres educatius de primària i secundària.

Estimar no fa mal és una proposta pedagògica orientada a la població jove, dissenyada per l’Institut Català de les Dones, que té com a propòsit prevenir i eradicar la violència de gènere en aquest col·lectiu i que a Mollet es porta a terme des de fa 8 anys.

El programa està plantejat amb activitats i tallers sobre masculinitats, els tipus de violència de gènere i les relacions de parella abusives. Enguany es realitzarà a 5 centres de secundària de la ciutat, en el nivell de 3r d’ESO. Per aquesta edició, es preveu la participació d’uns 50 grups.

Mollet Coeduca

Mollet Coeduca parteix del principi de la igualtat, la no discriminació per raó de sexe o gènere i es basa en el dret a la igualtat d'oportunitats, independentment de l'origen, gènere, creença o qualsevol altra condició o circumstància social o personal. A partir dels contes i les activitats dinàmiques adaptada a cada nivell educatiu treballa la reflexió i la mirada crítica sobre aspectes relacionats amb la igualtat, diversitat cultural, capacitat diverses, diversitat familiar o diversitat de gènere.

Segons la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Pepi Muñoz, “una vegada més, el nostre propòsit és donar un seguit d’eines al jovent per tal de poder identificar relacions masclistes i abusives, així com les microviolències quotidianes”. Muñoz ha afegit que “és molt important i necessari educar en valors i en igualtat des de la infància”.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès