Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet acull els diàlegs sobre el futur a les ciutats

18/01/2022

Mollet del Vallès ha iniciat els diàlegs que han de servir per dissenyar les ciutats del futur amb la participació de la ciutadania. La primera sessió va tenir com a centre La ciutat com agent del canvi. Els ponents van ser l’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu.

Mollet acull els diàlegs sobre el futur a les ciutats
La primera sessió de les jornades, amb l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu

Prop de 200 persones van poder seguir el debat a través del canal Youtube de l’Ajuntament.

Monràs i Hereu van coincidir en què aquestes jornades han de servir per escoltar la ciutadania després de les reflexions dels diversos ponents. Així mateix, tots dos van expressar que és imprescindible “escoltar la ciutadania i trobar solucions reals”.

L’alcalde va recordar que el propòsit d’aquests diàlegs és “fer una reflexió serena des de la proximitat per fer propostes de futur”.

Hereu va fer una defensa del municipalisme. Va considerar que les ciutats mitjanes, com Mollet, tenen grans avantatges, doncs solen tenir més qualitat de vida que les grans urbs i alhora formen uns nodes que les connecten. Aquesta reflexió va servir perquè Monràs recordés que 9 ciutats s’han unit en l’Arc Metropolità doncs “no som elements aïllats. Tenim problemes comuns i solucions que ens serveixin a tots. No serem mai autosuficients”.

Per finalitzar, tant Hereu com Monràs van coincidir en la necessitat de dialogar amb la ciutadania, encara que tots dos van aportar que després de la interlocució i el debat cal prendre la decisió. “Fer propostes concretes vol dir fer propostes realistes”.

La plataforma decidim de l’Ajuntament de Mollet (https://www.molletvalles.cat/continguts/lajuntament/participaci-ciutadana/decidim/) estarà oberta a rebre les suggerències de la ciutadania.

El diàleg entre Monràs i Hereu ha estat el primer d’aquest cicle de conferències. Properament es debatrà sobre Ciutats democràtiques i governs transparents, Cap a la recuperació econòmica en temps de pandèmia, L’agenda social per a una recuperació justa  i inclusiva i l’última serà sobre Mobilitat sostenible, espai urbà i salut. Totes elles es podran seguir a través del Youtube de l’Ajuntament.

 

3 salut cat 150x2525 genere cat 150x1647 energia cat 150x1688 treball cat 150x18810 desigualtat cat 150x19012 consum resp cat 150x17413 clima cat 150x20216 pau cat 150x185

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès