Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet rep el màxim guardó de Viles Florides i segueix encapçalant el rànquing d’aquest moviment amb 4 Flors d’Honor

21/09/2021

Medi Ambient

Mollet del Vallès ha obtingut la Flor d’Or Pere Cabot que atorga el moviment Viles Florides en reconeixement a la seva trajectòria i exemple de gestió tecnològica i qualitat del verd urbà. Així mateix, Mollet segueix encapçalant el rànquing amb 4 Flors d’Honor. Per primera vegada, Viles Florides supera la barrera dels 150 municipis d’arreu de Catalunya i Andorra coincidint amb el seu 10è aniversari. La gala de reconeixements 2021 s’ha fet aquesta passat divendres a Cabrera de Mar.

El jurat de Viles Florides ha atorgat la Flor d’Or Pere Cabot a Mollet del Vallès en reconeixement el seu treball pel verb urbà durant el darrer any i com a exemple de la feina que es fa en l’enjardinament i la millora dels espais verds, en reconeixement a la seva trajectòria i l'exemple de gestió tecnològica i qualitat del verd urbà.

Així mateix, un any més, Mollet segueix sent un dels pocs municipis amb 4 Flors d’Honor que encapçalen el rànquing de puntuacions. En total, enguany hi han participat 154 municipis, dels quals, juntament amb Mollet, 14 més també han rebut 4 Flors d’Honor.

Per l’alcalde Josep Monràs “que el moviment de Viles Florides ens hagi atorgat quatre flors d’honor i enguany ens hagi atorgat, a més, la Flor d’Or per la qualitat dels nostres espais verds és un honor. Sens dubte aquests reconeixements ens encoratgen a seguir treballant en la mateixa línia i amb més força i il·lusió.”

De la seva banda, el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha volgut “agrair la feina feta per tots els treballadors i treballadores públics que ens permet que els projectes d’espais verds i biodiversitat que estem aplicant a Mollet facin de la nostra ciutat un referent mediambiental arreu de Catalunya”

De nou, el jurat de Viles Florides ha tingut en compte de Mollet el seu esforç constant pel manteniment i la protecció dels espais verds, l’arbrat, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes a través del foment del verd urbà, la feina de participació i conscienciació social pel que fa les polítiques de sostenibilitat mediambiental i l’aplicació de solucions naturals que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic.

 

Viles Florides2

 

El moviment Viles Florides està impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus municipis, mitjançant la millora dels espais verds i millorant la qualitat de vida de la seva ciutadania.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Mollet hi participa des de l’any 2016 i aquell primer any ja va obtenir les 4 Flors d’Honor i una menció especial al millor espai públic florit per la rambla Pompeu Fabra.

 

3 salut cat 150x227               11 ciutats cat 150x210             13 clima cat 150x184

 

15 ecosisitemes 150x159           


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès