Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet rep, per segon any consecutiu, el màxim reconeixement espanyol per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

16/02/2021

Medi Ambient

La Asociación Española de Fabricantes de Pasta de Papel y Cartón (ASPAPEL) ha lliurat aquest matí, de forma telemàtica per la Covid-19, els premis Pajaritas Azules 2021 que distingeixen 37 municipis per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró. Mollet del Vallès ha tornat a rebre tres Pajaritas Azules, la màxima qualificació, per segon any consecutiu. El 2020 també en va rebre tres i el 2019, el primer any que l’Ajuntament es presentava a la convocatòria, en va aconseguir dues.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha rebut el guardó en un acte que s’ha celebrat de forma virtual i que han presidit el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la presidenta d’ASPAPEL, Elisabet Alier.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, s’ha mostrat molt content per rebre de nou aquest important reconeixement i ha afirmat que “és un gran reconeixement als esforços que fa la ciutat en matèria de reciclatge i a les polítiques per combatre el canvi climàtic.” I ha afegit que “una entitat tan important t’atorgui la màxima puntuació en un tema tan sensible i important, és un orgull per a tots els molletans i les molletanes, donat que tot comença cada cop que la ciutadania llença el paper al contenidor blau.”  

Mireia Dionisio, coordinadora de l’àrea de Governança, Economia i servis Territorials ha afirmat que “Les 3 Pajaritas Azules que hem rebut també aquest 2021, ens mostren que anem pel bon camí, però també ens referma en la nostra voluntat de continuar millorant any rere any, de la mà de la ciutadania”.” I ha afegit “Sempre he dit que el millor residu és aquell que no es genera, per això des del govern municipal fomentem la reducció, la reutilització i el correcte reciclatge dels residus”

La Asociación Española de Fabricantes de Pasta de Papel y Cartón atorga 1, 2 o 3 Pajaritas Azules a partir de 21 indicadors que recullen aspectes relacionats amb la recollida selectiva de paper i cartró, el destí final del material recollit o la millora continua.

Aquest any, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tornat a ser reconegut per la gestió en la recollida selectiva de paper i cartró amb la màxima qualificació: tres Pajaritas Azules.

En l’edició d’aquest any, ASPAPEL ha premiat 37 Ajuntaments de tot l’Estat espanyol. Mollet és entre els 21 ajuntaments que han rebut la màxima puntuació de tot l’Estat espanyol i entre els 5 ajuntaments catalans en rebre aquest reconeixement: Barcelona, Lleida, El Prat del Llobregat i Sant Boi de Llobregat. A més, Bilbao, Burgos, Cadis, Còrdova, Gijón o Vitòria son consistoris d’altres comunitats que també han estat mereixedores de les tres Pajaritas Azules.

Gairebé 1.400 tones de paper i cartró

Durant l’any 2020 es van recollir 1392 tones de paper i cartró recollit, 1.033 de les quals corresponien a la recollida selectiva amb contenidors i més de 294, al servei de porta a porta de comerços.

Això vol dir que cada habitant de Mollet ha separat gairebé 27 kg de paper i cartró a l’any. A més, les dades de 2020 suposen un increment de 1,7% de recollida respecte l’any 2019. És un increment especialment important tenint en compte que durant mesos els comerços han tingut una baixada de l’activitat que ha comportat un descens de gairebé el 19% del cartró.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès