Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Policia Municipal de Mollet, en coordinació amb el Servei Català del Trànsit, finalitza la campanya setmanal de vehicles de mobilitat personal i bicicletes.

15/07/2020

Mobilitat

Durant la setmana del 6 al 12 de juliol, la Policia Municipal de Mollet del Vallès i els agents cívics han participat activament amb el Servei Català del Trànsit (SCT) a la campanya preventiva sobre l’ús responsable dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes a la nostra ciutat. Aquesta campanya es realitza per aquestes dates a tot Catalunya pels diferents cossos policials de policies locals i els Mossos d’Esquadra.

Es tracta d’una de les campanyes que es realitzen mensualment en coordinació amb el SCT, com poden ser les d’alcoholèmia, utilització dels cinturons o cadiretes de seguretat, vianants, velocitat, etc.

La campanya està totalment orientada a la informació, educació i la pedagogia amb els usuaris de la via en referència a posar en valor les conductes cíviques i la circulació responsable amb aquest tipus de vehicles així com treballant amb els consells per la seguretat i la mobilitat segura. Els operatius han treballat tota la setmana en horari de matí i tarda en diferents barris i han arribat a informar a més d’un centenar de ciutadans usuaris d’aquest tipus de vehicles.

A banda d’aquest treball informatiu, també s’ha sancionat als conductors més incívics i les conductes més greus. Han estat prop de deu denúncies per diferents motius, com ara utilitzar el mòbil conduint, passar un senyal de Stop sense aturar-se, desobeir les ordres dels agents de l’autoritat o circular per una zona prohibida.

A més d’aquestes sancions s’han retirar de la via pública durant la setmana, prop de vint i cinc bicicletes i quadres de bicicletes que es trobaven abandonades o lligades al mobiliari urbà.

Durant els propers mesos, la Policia Municipal i els agents cívics continuaran treballant per un comportament i ús responsable d’aquest tipus de vehicles, promovent el civisme, garantint la seguretat i la mobilitat segura i sancionat les infraccions detectades com ara circular per les zones de vianants.

Cal recordar que Mollet és ciutat 30 des de gener i, amb l’aprovació de la nova ordenança de circulació, tant els patinets elèctrics com les bicicletes han i poden circular per la calçada gràcies a la velocitat fixada.

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès