Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El síndic personer participa en 241 activitats durant l’any 2019

11/02/2020

Actualitat

El síndic personer de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps, ha presentat l’informe de la seva gestió durant el 2019 en un Ple Extraordinari a l’Ajuntament celebrat ahir al vespre. En el document s’hi recullen les activitats que va dur a terme l’any passat, així com les consultes i queixes que ha rebut l’Oficina del Síndic durant l’exercici anterior i les recomanacions i propostes plantejades per aquest 2020.

L’Oficina del síndic personer de Mollet va participar 241 activitats en l’exercici de l’any 2019. D’entre les més destacades hi ha:

 

  • El síndic a l’escola: es tracta de seguir treballant per difondre la figura del síndic i aprofundir en el coneixement dels drets i deures dels infants. En aquest sentit, s’han fet una vintena de sessions de treball amb quasi 500 nens i nenes del cicle superior de primària. Així mateix, l’Oficina del Síndic també ha participat en la Jornada sobre Mediació amb 115 alumnes d’ESO i amb un grup de mediació escolar de l’INS Vicenç Plantada.

 

  • Jornades sobre convivència i drets humans: aquest 2019 l’Oficina del Síndic ha organitzar les jornades Ètica i mitjans de comunicació i Drets humans i salut mental.

 

  • Fòrum de síndics, síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya: el Fòrum, sota la presidència de la sindicatura de Mollet, ha seguit a bon ritme aquest 2019 amb les Assemblees Ordinàries i Extraordinàries del mes de febrer i una altra d’Extraordinària del juny on s’ha aprovat una modificació i actualització dels estatuts de l’associació.

 

  • Comissionat d’ètica pública i bon govern: s’ha fet un seguiment de les tasques dutes a terme per l’administració municipal per tal de consolidar i potenciar el compliment del Codi Ètic i Bon Govern de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.  

 

  • Carta de Serveis i Bones Pràctiques de l’oficina del síndic: es va implantar l’1 de gener de 2019  amb l’objectiu de conèixer la percepció sobre la qualitat del servei que responen les persones ateses per l’Oficina del Síndic. Els resultats d’aquet primer any de funcionament han estat força positius, concretament 4,8 sobre 5.

 

 

L’informe del síndic personer de 2019 també recull les 166 actuacions fetes durant l’any passat, de les quals 60 han estat queixes i 106 consultes. Aquest volum d’actuacions representa un augment del 15% respecte l’any anterior, en que es van registrar 52 queixes i 93 consultes.

Per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “la nostra aposta pel síndic personer és inequívoca. No estem obligats i ho fem per convenciment des de fa molts anys. Ningú està més interessat que nosaltres en escoltar la ciutadania i les seves propostes per seguir avançant i millorant la nostra ciutat. El nostre síndic, en Lluís, sap que ens té al seu costat, a nosaltres, el govern, i al conjunt de les i els treballadors municipals"

Monràs ha afegit que “com sempre hem fet, escoltarem les seves recomanacions i seguirem posant al seu abast tots els instruments que estiguin a la nostra mà perquè pugui seguir millorant cada dia la seva feina, la qual és excel·lent, i redunda en benefici de Mollet i del conjunt de la ciutadania”.

Després que tots els grups municipals hagin destacat la bona feina realitzada pel síndic personer, Lluís Martínez Camps els ha agraït “el respecte i el suport” que li han donat, i, alhora, també ha volgut agrair “a l’equip de l’Oficina per la seva dedicació i esforç en un any on s’han hagut de multiplicar pel fet d’assumir la presidència del Fòrum, i als treballadors i treballadores municipals que amb la seva feina contribueixen al bon funcionament de la sindicatura”.

El síndic també ha volgut animar a tots els molletans i molletanes a que segueixen fent ús “d’un instrument adreçat a la millora del govern de la ciutat i a la defensa dels drets de la ciutadania”. 

Podeu consultar l’informe 2019 íntegre a https://cutt.ly/JrHz5BN

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès