Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet rep el màxim reconeixement espanyol per la recollida selectiva de paper i cartró

04/02/2020

Medi Ambient

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i la 1a tinenta d’Alcaldia, Mireia Dionisio, han recollit aquest migdia dia a Valladolid 3 Pajaritas Azules, la màxima qualificació en excel·lència de la Asociación Española de Fabricantes de Pasta de Papel y Cartón (ASPAPEL). L’any 2019, l’Ajuntament de Mollet es va presentar per primera vegada a la convocatòria i en va aconseguir 2.

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i el president d’ASPAPEL, Jordi Mercader, han presidit l’entrega dels guardons celebrada aqust migdia al Centro Cultural San Agustín de Valladolid.

La Asociación Española de Fabricantes de Pasta de Papel y Cartón atorga 1, 2 o 3 Pajaritas Azules a partir de 21 indicadors que recullen aspectes relacionats amb la recollida selectiva de paper i cartró, el destí final del material recollir o la millora continua.

Aquest any, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tornat a ser reconegut per la gestió en la recollida selectiva de paper i cartró però amb la màxima qualificació: 3 Pajaritas Azules.

Mollet és entre els 19 ajuntaments de tot l’Estat espanyol i entre els 4 ajuntaments catalans en rebre aquest reconeixement: Barelona, Lleida i El Prat del Llobregat. A més, Bilbao, Burgos, Cadis, Còrdova o Vitòria son els consistoris d’altres comunitats que també han estat mereixedores de les 3 Pajaritas Azules.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha afirmat que “gràcies a la col·laboració de tota la ciutadania, dels comerços i de les millores que s’han fet al servei, aquest any 2020 hem estat reconeguts amb la màxima distinció. Seguirem treballant en aquesta línia per fer de Mollet una ciutat més verda i sostenible cada dia”.

 

Més de 1.300 tones de paper i cartró

L’any 2019 es van recollir més de 1.371 tones de paper i cartró, 1000 de les quals corresponien a la recollida selectiva amb contenidors i més de 370, al servei de porta a porta de comerços. Això vol dir que cada ciutadà de Mollet ha separat més de 26 kg de paper i cartró a l’any. A més, les dades de 2019 suposen un increment de gairebé el 15% de recollida respecte l’any 2018.

Les campanyes de conscienciació, els nous contenidors de càrrega lateral i la millora de l’activitat econòmica han permès recuperar nivells semblants de recollida selectiva de 2010, abans de la crisi. A més, les dades indiquen que hi ha una reducció de la generació d’embalatges en l’activitat econòmica fruit de les polítiques de reducció de residus i les campanyes de conscienciació.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès