Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet presenta a París les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd

03/02/2020

Medi Ambient

Mollet del Vallès va participar a la cimera mundial ChangeNOW 2020 contra el canvi climàtic que es va celebrar a París del 30 de gener a l’1 de febrer.

A ChangeNOW 2020 hi van assistir uns 20.000 innovadors, corporacions, talents, mitjans de comunicació i institucions internacionals d’arreu del món que van debatre sobre el canvi climàtic, el final de la contaminació plàstica, les noves formes d’agricultura, els nous model d’educació o les ciutats sostenibles.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès hi va estar representat pel regidor d’Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i el regidor responsable del programa transversal d’Agenda 2030, Objectius de Desenvolupament Sostenible, Xavier Buzón.

Raúl Broto ha destacat de la participació de Mollet a ChangeNow 2020 el fet de poder intercanviar impressions amb els ponents i intercanviar coneixements amb ciutats d’arreu d’Europa. El regidor d’Ecologisme ha posat com a exemple “la capital finlandesa de Hèlsinki i la seva voluntat d’arribar a zero emissions de carboni l’any 2035.

Per la seva banda, Xavier Buzón ha subratllat que la cimera ha sigut una oportunitat per conèixer projectes innovadors de l’àmbit mediambiental i poder presentar “el nostre projecte mediambiental i les necessitats de la ciutat. Això ens va permetre conèixer alguns emprenedors amb idees que poden encaixar en futur del nostre municipi, com per exemple en la gestió de residus o la transició energètica.”

L’aportació de l’Ajuntament de Mollet es va centrar a donar a  conèixer les seves polítiques sobre: 

 

  • Actuacions en l’àmbit de l’energia, telegestió de l’enllumenat, aposta per les renovables, set instal·lacions fotovoltaiques o el projecte 50/50 per estalviar energia a les escoles.

 

  • Promoció d’una mobilitat sostenible i segura o l’aplicació de velocitat reduïda que ha permès disminuir les emissions de C02.

 

  • Polítiques adreçades a la biodiversitat i ús del sòl amb actuacions en l’àmbit dels espais verds urbans.

 

  • Prevenció de residus i economia verda, gestió de recollida selectiva o la deixalleria mòbil.

 

  • Consum sostenible de l’aigua i telegestió dels regs de parcs i jardins.

 

  • Accions sobre el canvi climàtic, contaminació i qualitat de l’aire.

 

Mollet va ser convidada a ChangeNOW 2020 amb l’aval que li atorga ser ambaixadora verda després d’haver rebut l’European Green Leaf. Així mateix, l’organització de la cimera també va valorar que aquest 2020, l’Ajuntament de Mollet del Vallès hagués decretat l’emergència climàtica a la ciutat des de l’1 de gener.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès