Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Nou pas endavant de l’Ajuntament, amb la plantació de 250 arbres, per una ciutat més verda i sostenible

03/02/2020

Medi Ambient

El dilluns 3 de febrer començarà una nova campanya de replantació i poda, emmarcada en els eixos de la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet. Està prevista la poda d’uns 1.500 arbres i la plantació de 250 per continuar amb la renaturalització i el desenvolupament verd de la ciutat.

L’Ajuntamentprioritzarà els carrers i espais on hi ha hagut afectacions pel temporal Glòria de la setmana passada. Els treballs de poda i tala més urgents es van anar resolent mentre anaven succeint durant el temporal. En alguns casos, però, cal podar branques que, sense que tinguessin risc de caiguda imminent, cal que siguin podades perquè no suposin un risc més endavant.

Aquesta campanya té prevista la poda d’uns 1500 arbres i tindrà una durada d’entre 2 i 3 mesos. La poda es portarà a terme per tots els barris de la ciutat i s’actuarà sobre els arbres que per risc, espai disponible i espècie ho fan més necessari.

500 arbrets podats en la 1ª fase de la campanya

Entre els mesos de setembre a gener ja es van podar un total de 500 arbres i després de la campanya d’hivern es preveu la poda de 500 arbres més, en els casos que el tipus de poda i l’espècie ho permetin.

D’aquesta manera la poda d’arbres es farà d’una manera esglaonada al llarg de l’any i s’evitarà  portar a terme els treballs en períodes de nidificació de les aus i es reduiran les afectacions a la mobilitat, al comerç i als serveis de la ciutat.

Més de 14.500 arbres de 194 espècies diferents

Paral·lelament començarà la campanya de plantació d’arbres que n’inclou 250 de reposicions. Aquestes noves plantacions tenen com a objectiu potenciar la diversitat d’espècies, que les fa més resistents als atacs de plagues i malalties, incrementa la biodiversitat i permet l’assoliment d’una major superfície arbrada a la ciutat.

L’increment de la superfície arbrada representarà en els propers anys un factor important d’adaptació al canvi climàtic. Mollet disposa actualment d’un total de 14550 arbres de 194 espècies diferents. A més a més durant la Festa de l’Arbre es plantaran un total de 600 arbres i arbustos més.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès