Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Marineta inaugura l’exposició Julià Mateu, el pintor de les gotes blanques

07/11/2019

Cultura

La inauguració es farà aquest divendres 8 de novembre, a les 19.30, amb la presència de la companya de l’artista, Carme Pairó, i de l’escriptor Lluís Racionero, amic i coneixedor de l’obra del pintor.

A partir d’aquest divendres, el Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès exposarà Julià Mateu, el pintor de les gotes blanques. Durant el mes d’octubre passat, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona va exhibir una retrospectiva de l’artista amb més de 160 pintures, dibuixos i gravats. Ara, a Mollet n’arribaran 50, en una mostra que es podrà visitar fins el 18 de desembre.

L’exposició a La Marineta reunirà una mostra de tots els temes que va tractar: les gotes d’aigua, Àngel quàntic, el Tao, Eros, al·legories i arquetips, la llum i la foscor, el cultiu de la pintura, Paleàpolis (Empúries), Connemara i els artistes que el van inspirar com Joseph Beuys o Francis Bacon. Altres artistes inspiradors com Mozart, Miquel Àngel, o Velázquez estan presents en l’entorn de l’exposició, amb la reproducció de quadres que els homenatgen.

La gran preocupació de Julià Mateu va ser pintar l’atmosfera, l’aire, el vent, els elements líquids i gasosos que conformen l’aire en què ens movem. La seva obra reflecteix aquesta inquietud per mostrar el que no es veu, per presentar el detall invisible.

Julià Mateu va néixer l’any 1941 a Barcelona, però des dels quatre anys va viure a Ribes de Freser. De jove va marxar de Ribes però sempre hi va retornar. Allà  hi va passar l’últim període de la seva vida, fins el dia abans de morir-se, el setembre de 2016. Entre 1968 i 1971 va fundar, amb altres pintors, el sindicat d’artistes independents a la Sala d’Art Modern, al carrer Petritxol de Barcelona, obert a les noves tendències i als joves pintors, com alternativa a les galeries comercials.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès