Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament exigeix a la Generalitat que solucioni el deute de les famílies vulnerables amb Endesa

26/08/2019

Benestar Social

Aquest estiu, la companyia elèctrica ha demanat per carta als consistoris que paguin el 50% de les factures pendents de famílies desfavorides dels municipis.

A principis del mes d’agost, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i més de 200 consistoris catalans com Terrassa, Sabadell, Girona o Lleida van rebre una carta d’Endesa en la qual els demana que paguin el 50% del deute que tenen les famílies vulnerables amb la companyia elèctrica. A Mollet, hi ha 94 famílies desfavorides i el deute total amb Endesa puja a gairebé 122.000 €.

L’Ajuntament exigeix a la Generalitat que trobi una solució urgent a aquesta situació perquè les famílies vulnerables no es vegin afectades i per no traspassar més carrega econòmica a l’Ajuntament. En els darrers quatre anys, la despesa   del consistori de Mollet per ajudar a pagar les factures d’electricitat de famílies vulnerables ha estat d’uns 100.000 €. A més a més, de 2015 a 2019, l’Ajuntament  ha tramitat 2.654 informes perquè col·lectius desfavorits puguin accedir a les bonificacions que s’atorguen per al subministrament i a les quals hi tenen dret.

Una llei incompleta

La Llei de Pobresa Energètica, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2015, prohibeix que les companyies tallin el subministrament elèctric als col·lectius vulnerables. Tot i que la llei va ser aprovada fa quatre anys, la Generalitat encara no ha elaborat el reglament per desenvolupar-la.

L’Ajuntament de Mollet demana a la Generalitat que elabori el reglament de la Llei catalana de Pobresa Energètica i que deixi de traspassar responsabilitats als ajuntaments.

El 2014, un any abans d’aprovar-se la llei, l’Ajuntament de Mollet va ser el segon municipi de Catalunya, després de Barcelona, a signar un conveni amb Endesa per lluitar contra la pobresa energètica i evitar talls en el subministrament d’electricitat a la ciutadania més vulnerable.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès