Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

II Trobada del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

18/05/2011

Acció Institucional

Aquest dimarts al vespre, s’ha celebrat la II Trobada del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, al Teatre Municipal Can Gomà. El grup es va crear l’any passat com una iniciativa de la família del polític molletà i l’Ajuntament de Mollet.

El Grup d’Amics i Amigues es va constituir el maig de l’any passat amb el compromís de reunir-se anualment a l’entorn de l’aniversari del naixement de Jordi Solé Tura, el 23 de maig. El Grup ja compta amb més de 400 adhesions, entre les quals hi ha institucions i personalitats del món polític, acadèmic i de la cultura.

Presentació del llibre Jordi Solé Tura, un llegat per a la democràcia
Durant la II Trobada del Grup d’Amics i Amigues s’ha presentat el llibre Jordi Solé Tura, un llegat per a la democràcia, editat pel Centre d’Estudis Jordi Solé Tura per la Democràcia. Es tracta de la segona part de la biografia del polític que l’Ajuntament de Mollet ja va editar l’any 1998, amb el títol Jordi Solé Tura, Molletà Il•lustre, quan Solé Tura fou nomenat fill il•lustre de la ciutat. Aquest primer llibre s’havia exhaurit i es reeditar l’any 2010 amb motiu de la constitució del Grup d’Amics i Amigues.

El llibre Jordi Solé Tura, un llegat per a la democràcia, segon volum d’aquesta biografia, recull els esdeveniments de la vida del polític molletà des del 1998 fins a la seva mort.

Escultura d’homenatge a Solé Tura
També s’ha presentat una escultura obra de l’artista Ricardo Vaccaro, que porta per títol Estrats de la memòria. Homenatge a Jordi Solé Tura i que ha donat a la ciutat de Mollet. Aquesta escultura s’instal•larà provisionalment a la Casa de la Vila. La ubicació definitiva serà, en un futur, a les masies de Can Flequer, on hi haurà el Centre d'Estudis per la Democràcia i el fons documental de Jordi Solé Tura.

Estrena de l’últim documental d’Albert Solé
La II Trobada també ha acollit la presentació a Mollet del darrer documental d’Albert Solé, Al final de l’escapada, una pel•lícula, en paraules del seu director, “sobre la mort digna d'un home digne, Miguel Núñez, i sobre el final d'una generació irrepetible de lluitadors”.

La pel•lícula té una connexió amb Bucarest, la memòria perduda, pel•lícula d’Albert Solé sobre la vida i la malaltia del seu pare, que va rebre un Goya l’any 2009, ja que Núñez, gran amic de Solé Tura, també hi té un paper destacat.

Miguel Núñez va ser un actiu militant comunista, que es va convertir en un dels herois de la lluita antifranquista. Va ser empresonat i torturat en diverses ocasions. Al final de la seva vida, amb una malaltia respiratòria greu, va protagonitzar el que seria la seva última lluita, la de per una mort digna.

El documental ha obtingut el premi del Públic i el trofeu de plata al Festival de Màlaga i la menció especial del jurat del Festival de Guadalajara (Mèxic).

Participació de diferents amics
Com ja es va fer l’any passat, alguns dels amics de Jordi han fet la seva aportació al Grup, recordant diferents aspectes, més personals, de Jordi Solé Tura. Entre aquests, hi ha hagut la participació del Club Atlètic Mollet, que aquest mes de gener va presentar la seva tradicional cursa de Sant Vicenç amb el nom de Memorial Jordi Solé Tura en homenatge al passat esportista de Solé Tura en aquest club.

En acabar l’acte, juntament amb un exemplar del llibre, es va lliurar una samarreta del Memorial a tots els assistents.

Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura
El Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura és una iniciativa sorgida arran de la gran quantitat de mostres de suport que la família del polític molletà va rebre després de la seva mort. Moltes persones del món acadèmic, polític, periodístic..., però també persones anònimes que es van oferir a treballar per mantenir viva la memòria de Solé Tura.

La constitució d’aquest Grup d’Amics i Amigues va ser una manera de formalitzar aquest compromís de les persones que coneixien Solé Tura i de recordar aspectes ben diversos de la seva vida, des de la seva obra política fins a la seva vessant més personal.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès