Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet es converteix en la capital dels titelles

13/04/2011

Cultura

La Mostra de Titelles portarà a Mollet una vintena d'espectacles diferents i nombroses activitats paral·leles com paradetes d’artesania titellaire, tallers infantils, cercaviles i un l’espai lúdic, Cal Titella, on els infants poden mirar, tocar i experimentar diferents tècniques titellaires.

Mollet es converteix en la capital dels titelles
Mollet es converteix en la capital de les titelles durant tot un cap de setmana

Des de fa 5 anys, el cap de setmana anterior a Sant Jordi Mollet es converteix en la capital de les titelles. La Mostra Internacional de Titelles d'enguany inclou 17 espectacles de titelles diferents, de companyies d’arreu de l'estat. La majoria es representaran a l'aire lliure en diferents escenaris al centre de la ciutat, però també hi ha espectacles a l'interior i un teatre de titelles per a adults.

Però la Mostra Internacional de Titelles no consta tan sols d'espectacles de totes les tècniques titellaires imaginables, també inclou activitats complementàries per fer que tota la ciutat respiri la màgia de les titelles: paradetes d’artesania sobre el món dels titelles, tallers de construcció de titelles, tallers de maquillatge infantil, cercaviles i espectacles itinerants i un l’espai lúdic, Cal Titella, on els infants poden mirar, tocar i experimentar diferents tècniques titellaires.

Entre les novetats més destacades d'aquest any, trobem la instal·lació a la plaça d'Europa d'un gran carruatge on el públic, en grups de vint persones, podrà gaudir d'una innovadora tècnica d'ombres xineses fetes amb sorra de la platja. Una altra novetat és la consolidació de l'escenari de La Marineta com a espai per als més menuts, amb un espectacle de titella txeca que es repetirà en diferents horaris. A més, per celebrar el 5è aniversari de la Mostra Internacional de Titelles, ens esperaran algunes sorpreses dins la programació.

La Mostra Internacional de Titelles s'ha convertit en un referent comarcal i l'objectiu ara és obrir-se més a nivell internacional, tot donant-se a conèixer per atreure la curiositat de programadors i companyies de fora de l'estat.

A banda de ser un refent infantil, la Mostra Internacional de Titelles ofereix diversió a tots els públics: els espectacles itinerants de carrer engresquen tots els vianants i un espectacle de titelles per a adults, dissabte a la nit, dóna la possibilitat de gaudir d'una manera diferent del teatre.

La Mostra Internacional de Titelles va sorgir de l’impuls de la companyia local Galiot Teatre i ha comptat des del seu inici amb el suport de l’Ajuntament. Els espectacles es concentren en el cap de setmana però, al llarg de tota la setmana anterior, la companyia de Mollet visita les escoles bressol de la ciutat per fer-los un tastet de titelles i convidar els nens i nenes a la Mostra.


Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Documents relacionats

Document Programa de mà (296 KB) - pdf

Document Dossier de la Mostra de Titelles (2.7 MB) - pdf

Notícia relacionada
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès