Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet exerceix de pol d’atracció comercial al Baix Vallès

28/03/2011

Comerç

Segons una enquesta sobre satisfacció i hàbits comercials a Mollet, el 27% de les persones que compren a la ciutat són de fora del municipi.

Mollet exerceix de pol d’atracció comercial al Baix Vallès
Eix comercial entre l'avinguda de la Llibertat i Berenguer III

L’Ajuntament i l’Associació de Comerciants Mollet Comerç han presentat els resultats de l’enquesta realitzada durant el mes d’octubre sobre satisfacció i hàbits comercials. L’enquesta s’ha fet a 406 persones que compren habitualment a la ciutat.

Aquesta enquesta es va realitzar durant el mes d’octubre. De fet, es va presentar durant la celebració de FiraMollet.

L’objectiu de l’enquesta era conèixer què busca la gent quan compra a Mollet, quins productes compra en grans superfícies i quins en el petit comerç, què es valora més alhora de fer la compra, què es compra a Mollet i què es compra fora, etc. En resum, conèixer les expectatives de la clientela per tal que el comerç pugui adaptar-se per ser més competitiu i oferir cada vegada un millor servei.

Entre les conclusions de l’enquesta, destaca:
- Un 26,8% de les persones que compren a Mollet són de fora de la ciutat
- Productes que es compren a Mollet: alimentació fresca i productes de drogueria i higiene
- Productes que es compren fora de Mollet: articles esportius* i moda i complements (*l’enquesta es va fer al mes d’octubre, abans de l’obertura de la botiga Decathlon a Mollet. Es demostra l’encert de l’Ajuntament en adjudicar l’espai comercial de la Vinyota a aquesta botiga esportiva)

Els factors més valorats a l’hora de comprar a Mollet:
- La qualitat del producte
- L’ordre i la neteja de la botiga
- L’amabilitat, cortesia i professionalitat del botiguer
- El pagament amb targeta

Entre les persones enquestades que no eren de Mollet, es valora molt que els comerços donin facilitats d’aparcament. Això torna a ser una dels factors amb marge de millora de cara a fer el comerç més competitiu. En aquest aspecte, ja s’hi està treballant en els darrers anys i els comerços associats a Mollet Comerç ja ofereixen descomptes per aparcar en els aparcament públics soterrats de la ciutat.

De l'enquesta també se n'extreu que el Mercat Municipal és un pol d'tracció entre els municipis de l'entorn. El 74% dels molletans asseguren anar a comprar a mercat habitualment. I el 60% dels enquestats de fora de Mollet també diuen que baixen a mercat.
 

Nous projectes per promoure el comerç molletà
Durant la roda de premsa en la qual s’han presentat els resultats de l’enquesta, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs i el regidor de Comerç, Dani Novo han avançat nous projectes en els quals estan treballant plegats Ajuntament i comerciants per continuar millorant i promovent el comerç local.

En aquest sentit, properament s’engegarà una prova pilot de comerç online a través de la plataforma Molletnegocis.cat. Hi participaran 25 establiments de Mollet que tindran un aparador virtual per mitjà del qual exposar i difondre els seus productes durant 24 hores cada dia. També s’està treballant en un altre projecte de creació de paquets comercials temàtics.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès