Castellano | Català RSS
La ciudad Equipamientos Cívics, culturals i de serveis

Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD)

Es va inaugurar l'any 2008 com a Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) amb la finalitat de fomentar i treballar activament per a la igualtat real entre dones i homes i contribuir a eliminar les desigualtats i la discriminació vers les dones.

Aquest equipament s'adreça especialment a la població de dones del municipi, tot i que també s'oferten activitats obertes a la població en general.

Per aconseguir aquest objectiu el CIRD:

  • Programa exposicions, conferències i altres activitats d'interès dirigides especialment a les dones
  • Ofereix informació i atenció en qüestions de gènere
  • Potencia la participació comunitària de les dones
  • Impulsa polítiques d'igualtat
  • Promou campanyes per sensibilitzar a la ciutadania sobre problemàtiques que afecten les dones 
Barcala retoc2

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones Joana Barcala està situat al centre del barri de l'Estació de França. L'edifici rehabilitat havia estat l'antiga escola del mateix nom, un nom que ret homenatge a una històrica mestra de Mollet. El maig de 1995 es va inaugurar com a centre cívic i va donar al barri una sèrie de serveis: cursos i tallers, xerrades, debats, conferències, etc. També es va convertir en seu d'algunes entitats molletanes. L'any 2008 es va inaugurar com a centre d'informació i recursos per a dones, conseqüència de l'evolució de les polítiques de gènere que s'estan desenvolupat en l'àmbit municipal arreu de Catalunya.

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) és un servei municipal que depèn de la Regidoria de Dona i Polítiques d'Igualtat i que té la finalitat de fomentar la igualtat real entre dones i homes al municipi. L'objectiu del CIRD és contribuir a eliminar les desigualtats i discriminacions vers les dones de Mollet en les situacions del dia a dia. Per aconseguir aquest objectiu, el CIRD ofereix informació i atenció en qüestions de gènere, potencia la participació de les dones, impulsa polítiques d'igualtat i promou campanyes per sensibilitzar a la ciutadania. Està adreçat a totes aquelles persones interessades en els seus serveis, a les associacions i grups de dones que desenvolupen accions i projectes dirigits a la participació i a la millora de la qualitat de vida de les dones de la ciutat i, en general, a qualsevol persona que busqui informació sobre polítiques d'igualtat de gènere i recursos municipals dirigits a les dones.

El CIRD ofereix informació i assessorament: de forma presencial, telefònica o electrònica. És la seu de Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD), que assessora de manera gratuïta i confidencial de qualsevol dubte o problema personal, familiar, laboral o social.

Adreça: C. Àngel Guimerà, 15

Telèfon: 93 570 77 47

Adreça electrònica: cirdjoanabarcala@molletvalles.cat

Horari per demanar visites: de dilluns a divendres, de 9h a 14h

El centre té dues plantes, amb un pati interior arbrat, i és totalment accessible. Disposa de diferents sales i espais que, segons la disponibilitat, poden ser utilitzats per grups i entitats que vulguin reunir-se o bé organitzar activitats. Concretament, els espais que es poden sol·licitar són:

Sala polivalent Rosa Sensat

  • Sala polivalent Rosa Sensat, situada a la planta baixa de l’edifici amb capacitat per a 50 persones i equipada amb equip de so, vídeo, DVD, projector, pantalla, i dos micròfons de taula. Aquest és un espai plurivalent on es poden realitzar des de conferències, tertúlies, passes de peli...fins a cursos i/o tallers més d’expressió corporal donada l’ amplària de l’espai. Té porta d’accés al pati.
Sala Rosa de Luxemburg
  • Sala de reunions Rosa de Luxemburg, situada a la primera planta de l’edifici amb finestres que donen al carrer Àngel Guimerà, amb capacitat màxima per a 12 persones. És un espai més destinat a formacions i/o reunions.
Espai artistic Maria Blachard
  • Sala Maria Blanchart, situada a la primera planta del CIRD amb finestres que donen al pati interior d’aquest, amb capacitat per a 12 persones. Aula de formació més artística, ja que compta amb una pica d’aigua, uns prestatges per a materials diversos i taules grans on poder treballar.

Espai de Cuina Marie Curie

  • Cuina Marie Curie, situada a la primera planta de l’edifici, amb capacitat per a 15 persones, i totalment equipada. Espai destinat exclusivament a tallers de cuina i/o manipulació d’aliments.

Sala dexpos

  • Exposicions en femení, situat a la planta baixa del centre, amb 2 parets de 5 metres de llargària on poder exposar obra fotogràfica i/o plàstica. Consta també d’unes grans finestres amb vistes al pati interior amb uns estors opacs que poden fer de paret i fer-se servir també com a paret expositiva.
*Actualment, tots els aforaments estan adaptats a les mesures de seguretat establertes per la pandèmia.

DirecciónC. Àngel Guimerà, 15

Teléfono93 570 77 47

Correo electrónicocirdjoanabarcala@molletvalles.cat

HorarioDilluns a divendres, de 9.15 a 15.15h / de 16 a 21.30 h. Dijous, de 9.15 a 21.30 h



Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés