Castellano | Català RSS
Actualidad

Cercador

Menú

Es presenta el llibre Mollet, cronistes, papers i lletres

25/11/2022

Cultura

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través del Centre d’Estudis Molletans (CEM), presentarà el dimecres 30 de novembre el 14è volum de la Col·lecció Vicenç Plantada. La presentació s’ha fet coincidir amb la celebració del 35è aniversari de la revista Notes i del Servei de Català de Mollet.

A través de 15 articles, se’ns proposa un veritable viatge per la història del coneixement i la producció literària de Mollet del Vallès amb una ingent quantitat d’informació inèdita i plena de curiositats relatives a la ciutat.

Entre d’altres, sempre en clau molletana, el volum recull quins són els primers documents, imatges i llibres; com funcionen els nostres arxius i quins són els seus fons; quins van ser els primers estudiosos que es van interessar per Mollet; què han aportat i què ens queda per saber. També inclou un inventari de la producció literària molletana i aprofundeix en l’obra d’alguns dels nostres literats més rellevants.

Els articles que configuren el volum són obra de tretze autors (Glòria Arimon, Joan Armangué, Jordi Bertran, M. Rosa Boada, Oriol Fort, Do­lors González, Antoni Isarch, Jaume Noró, Xavier Pérez, David Santos, M. Àngels Suárez, Pepa Ventura i Jaume Vilaginés), entre els qui es compten arxivers, escriptors, filòlegs, geòlegs, historiadors, historiadors de l’art, humanitòlegs i mestres.  

Per al regidor del Centre d’Estudis Molletans, Raúl Broto Cervera, “com es podrà descobrir el pròxim 30 de novembre, estem davant d’un magnífic volum que és fruit d’una llarga recerca col·lectiva que ens aportarà molta informació inèdita de part de la història de la nostra ciutat”. Broto, també, ha volgut “agrair l’esforç de totes les persones que ho han fet possible, agrair també la contribució dels autors i de les autores dels articles i encoratjar al Centre d’Estudis Molletans a seguir amb aquesta tasca de recerca i divulgació, fruit de la suma d’esforços de tots i totes els que ens estimem Mollet”.

Durant la presentació el Centre d’Estudis Molletans i el Servei Local de Català han preparat una activitat que permetrà descobrir curiositats i informació inèdita de Mollet. Un cop presentat el nou volum de la Col·lecció Vicenç Plantada es podrà adquirir al Museu Abelló i també es podrà consultar en línia a l’apartat publicacions del web municipal www.molletvalles.cat.

Antecedents

La Col·lecció Vicenç Plantada naixia l’any 1996 amb la voluntat d’aprofundir i divulgar, de manera rigorosa i alhora entenedora, recerques sobre temàtiques monogràfiques dins de l’àmbit territorial molletà i baixvallesà.

Plantada, estudiós i erudit molletà,  és considerat el pare del Mollet modern, el que a finals del segle XIX llaurarà i sembrarà el terreny per a les grans transformacions que arribaran a principis del segle XX.

 Invitacio Mollet Cronistes Papers i Lletres

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés