Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

"Vestigis del modernisme. Obrim el teló", al Museu Abelló

03/05/2011

Cultura

Dijous s'inaugura al Museu Abelló l'exposició "Vestigis del modernisme. Obrim el teló", sorgida del descobriment de vestigis excepcionals que Joan Abelló havia anat atresorant al llarg de la seva vida.

El projecte Vestigis del modernisme està format per una tríade d’exposicions (Obrim el teló, Interioritats quotidianes i Carles Pellicer, un pompier català) sorgides del descobriment dels vestigis excepcionals que Joan Abelló i Prat (1922-2008) havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada a pintar.

Per a Abelló, el col•leccionisme d’art era una afició, mentre que la pintura era una vocació.  Gran part dels objectes procedien del que fou el seu mestre, el pintor Carles Pellicer i Rouvière (1865-1959).

Obrim el teló
Obrim el teló és la primera exposició del projecte Vestigis del modernisme i està dedicada a les arts escèniques amb obres del fons de la Fundació Abelló, més algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu de Cerdanyola. A partir de l’evocació escrita per Joan Abelló a L’Hora del te, escollim les escenes que al•ludeixen al teatre, la música i la dansa, síntesi de l’ideal de l’art total del modernisme.

Carles Pellicer i Joan Abelló van entrellaçar les seves vides la primavera de 1946. A través de les paraules del jove deixeble descobrim el caràcter del seu mentor: “el culte a l’amistat, a les coses belles i refinades a què ha consagrat la seva llarga vida”. L’any 1961, Joan Abelló publicà L’hora del te, recordant els 30 anys de la mort de Carles Pellicer. En aquesta exposició els records i les converses a l’hora de prendre el te ens guiaran als espais recreats de l’oci d’ambdós artistes.

L’exposició s’inaugura aquest dijous 5 de maig, a les 8 del vespre i es podrà visitar fins al 6 de novembre.

El Museu Abelló a la Ruta Europea del Modernisme
Amb motiu d’aquesta exposició, el Museu Abelló i la ciutat de Mollet s’han inclòs a l’agenda de la Ruta Europea del Modernisme.

El lloc web de la Ruta Europea del Modernisme pretén ser l’espai on trobareu la informació més completa sobre el patrimoni modernista d’Europa i del món. La Ruta Europea del Modernisme és una associació sense ànim de lucre de governs locals i d’institucions no governamentals que s’han unit amb el compromís comú de desenvolupar mecanismes útils i eficients per a la promoció internacional i la protecció del patrimoni modernista.
 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés