Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

El president d’Slow Food Internacional visita Mollet

02/05/2011

Medi Ambient

Carlo Petrini ha vingut a conèixer l’espai agrícola de Gallecs, on hi ha la seu de la delegació d’Slow Food al Vallès Oriental.

El president d’Slow Food Internacional visita Mollet
Petrini amb l'alcalde, a l'Ajuntament

El fundador i president del moviment Slow Food, Carlo Petrini, va ser aquest diumenge a la ciutat per visitar la comunitat de pagesos de Gallecs i el Convivium Slow Food Vallès Oriental. Petrini es va reunir amb l’alcalde a l’Ajuntament, amb qui va compartir la importància que el territori de Gallecs conservi una comunitat arrelada de pagesos i agricultors que mantenen i recuperen la biodiversitat del territori.

Slow Food és una organització global, present a 163 països de tot el món, que uneix el plaer del bon menjar amb un compromís amb la seva comunitat i el medi ambient. Existeixen 2.000 comunitats o conviviums de l'aliment a tot el món que practiquen la producció a petita escala i sostenible d'aliments de qualitat.

La vinculació d’Slow Food amb Gallecs sorgeix l’any 2003 mitjançant l’Associació de Pagesos de Gallecs, que és reconeguda per Slow Food com la comunitat de la farina d’espelta i la mongeta del ganxet. Des de l’any 2008, la masia de Can Jornet de Gallecs és la seu del Conviviu Slow Food Vallès Oriental. La comunitat d’Slow Food està formada per pagesos que viuen i trebvallen a Gallecs i que desenvolupen projectes com la recuperació de varietats locals i tradicionals de verdures, hortalisses i blats antics.

L’alcalde, Josep Monràs, va reiterar l’aposta del govern municipal pel moviment Slow Food, que dóna valor i projecció a la feina que els pagesos fan a l’espai rural de Gallecs. Mollet, va dir, “aposta per l’agricultura sostenible i de proximitat; Mollet aposta per Gallecs”.
 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés