Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Normativa sobre horaris comercials per a l’1 de maig

29/04/2011

Comerç

El proper diumenge 1 de maig és un dels 4 dies de l'any en què han de romandre tancats la majoria dels comerços.

El proper diumenge, 1 de maig, a més de romandre tancats els establiments que ja tanquen habitualment els diumenges i festius, també hauran de tancar les anomenades botigues de conveniència i els establiments de venda d'alimentació amb una superfície de venda inferior als 150 m2.

La Llei 8/2004 d'horaris comercials estableix un horari general pels establiments comercials, segons el qual els diumenges i dies festius han de romandre tancats.

La mateixa llei estableix una sèrie d'excepcions a l'horari general. Entre aquestes excepcions hi ha les anomenades botigues de conveniència i els establiments de venda d'alimentació amb una superfície de venda inferior als 150 m2, els quals poden obrir tots els diumenges i els dies festius, excepte quatre dies l'any (els dies 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre) en què han de romandre tancats.

Per altra banda cal tenir present que determinats establiments no estan afectats per  l'obligació de tancar el dia 1 de maig. Aquest és el cas dels establiments dedicats a la venda de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, flors, plantes, premsa, combustibles i carburants, així com les farmàcies, que es regeixen per una normativa específica diferent.
 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés