Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Mollet del Vallès formarà part de la Junta Executiva del Fons Català de Cooperació

03/11/2015

Solidaritat i Cooperació

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, representat per la regidora de Solidaritat i Cooperació, Ana María Díaz, ha passat a formar part de la nova Junta Executiva del Fons Català de Cooperació. Així s'ha aprovat en la 35a Assemblea General del Fons Català celebrada a Barcelona el 2 de novembre.

Ana María Díaz, responsable de les àrees de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, serà vocal de la nova executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La nova executiva, de la que, per primera vegada, formarà part  Mollet del Vallès, s'ha aprovat aquest novembre en el marc de la 35a Assemblea General que ha celebrat l'ONG.

El fet que per primera vegada Mollet formi part del màxim òrgan de direcció del Fons Català posa de manifest l'intens treball i les moltes iniciatives que ha dut a terme i a les que ha donat suport l'Ajuntament des que ha esclatat la crisi dels refugiats que fugen dels seus països cap a Europa.

Tot i que Mollet ja és soci del Fons Català, per la regidora Ana Díaz, aquest nou pas "és un reconeixement a la tasca feta al llarg del temps per la ciutat en temes de cooperació i solidaritat, i especialment la feina feta aquests darrers mesos en tot el que fa referència als refugiats".

En aquest sentit, Ana Díaz també ha volgut "agrair la feina que estan fent les entitats solidàries de Mollet amb qui en breu em reuniré per informar-les del que s'ha parlat en aquesta darrera assemblea i per seguir coordinant diferents projectes i iniciatives".  

Des que va esclatar la crisi dels refugiats, l'Ajuntament de Mollet, amb estreta col·laboració amb el Fons Català de Cooperació i amb diferents entitats de la societat civil i el municipalisme, ha engegat o participat en un seguit d'actuacions solidàries destinades a pal·liar els efectes que pateixen les persones que fugen dels seus països en guerra.

De fet, la mateixa presidenta del Fons Català, Meritxell Budó, en una recent visita a l'Ajuntament de Mollet, agraïa personalment a l'alcalde Josep Monràs, tot el que en aquest sentit està fent la ciutat.

Així, des de l'inici de la crisi, l'Ajuntament de Mollet ha aprovat una declaració conjunta de suport als refugiats sirians en la que es demanava col·laboració entre governs i entitats, ha participat en la campanya del Fons Català destinada a recaptar fons per l'assistència en ruta dels refugiats o ha organitzat diferents actes, ja sigui en el marc de la Festa de la Solidaritat d'enguany o de forma paral·lela, destinats a ajudar als afectats i, alhora, sensibilitzar a la població sobre aquest conflicte.

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés