Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

L'Ajuntament de Mollet destina una partida econòmica per ajudar els refugiats de Síria

09/09/2015

Solidaritat i Cooperació

Aquest migdia, a proposta del govern municipal de Mollet, en el marc de la reunió celebrada amb els representants municipals de la Comissió de Drets Socials, Habitatge i Convivència tots els grups han aprovat destinar un ajut extra de 8.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquest diners serviran per donar cobertura a l'ajut en ruta dels refugiats sirians i procediran del fons municipal de cooperació internacional.

Després de la reunió mantinguda avui, el govern de la ciutat també ha anunciat que properament es reunirà amb diferents entitats solidàries per coordinar accions conjuntes que serveixin per minimitzar els efectes que estan patint els refugiats sirians.   

En la mateixa línia, també es posa a disposició de la Federació de Municipis de Catalunya, de l'Associació de Municipis de Catalunya, de la Generalitat i del Fons Català de Cooperació al desenvolupament, entre d'altres entitats de caire solidari.

Aquestes propostes s'afegeixen a tot un seguit d?iniciatives que ja ha posat en marxa  l'Ajuntament de Mollet per mostrar el seu suport i la seva solidaritat a la població afectada per la guerra de Síria.

Així, la Junta de Portaveus aprovava divendres passat, per unanimitat, una declaració conjunta en la que s'expressava aquest suport i aquesta solidaritat al poble sirià, el consistori molletà també ha demanat a la Generalitat la creació d'una taula nacional per a l'acollida dels refugiats. Aquest grup de treball hauria d'estar integrat per les entitats i organitzacions que defensen el dret d'asil i l'acollida de persones refugiades, la Generalitat, la Delegació del Govern de l'Estat, les entitats municipalistes i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament de Mollet seguirà participant activament i de forma solidària donant suport a totes les iniciatives adreçades a pal·liar els efectes del conflicte bèl·lic que estan patint els refugiats sirians i que sorgeixin de la societat civil, el municipalisme o de qualsevol institució.
 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés