Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una declaració conjunta de suport als refugiats sirians

04/09/2015

Solidaritat i Cooperació

Aquest migdia la Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una declaració conjunta que expressa el suport i solidaritat a la població afectada pel conflicte a Síria.

Aquesta declaració, proposada pel govern municipal i que ha comptat amb aportacions dels grups municipals, expressa la solidaritat de la ciutat de Mollet amb totes les persones que han d'abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d'origen i denuncia les situacions d'abús que aquestes pateixen per part de màfies organitzades.

 
Respecte el conflicte sirià, aquesta resolució conjunta exigeix que els governs europeus i la Unió Europea es posin a treballar de forma immediata per proporcionar atenció a aquestes persones i evitar més vulneracions dels Drets Humans. 
 
D'altra banda, el consistori molletà demana a la Generalitat de Catalunya la creació d'una taula nacional per a l'acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d'asil i acollida de persones refugiades, la Generalitat, la Delegació del Govern de l'Estat, les entitats municipalistes i el Fons Català de Cooperació. En aquest sentit, Mollet del Vallès, com a ciutat d'acollida, participarà activament i solidàriament donant suport a les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, el municipalisme i de les diverses institucions.
 
Dins d'aquesta resolució també s'ha acordat convocar la setmana vinent la comissió de seguiment de Drets Socials, Habitatge i Convivència per tractar aquest tema i convidarà a persones, institucions i organitzacions vinculades.
 
L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha declarat que "els governs europeus  i la UE  han d'actuar i prendre decisions, i Mollet donarà tot el seu suport per fer el que calgui de manera solidària". Monràs també ha afegit que l'Ajuntament de Mollet "estarà al costat de la societat civil i les entitats solidàries de la ciutat".
 

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés