Català | Castellano RSS

Casal Obert

El Casal Obert és un espai socioeducatiu adreçat als infants i les seves famílies que necessiten suport en l’educació i el creixement personal dels seus fills o de les seves filles. Aquest servei, es planteja com un espai de trobada i de relació per als infants i les seves famílies. El Casal l'integra un equip professional format per educadors socials i monitors que ofereixen una atenció personalitzada, dins un entorn que ajuda els infants a millorar el seu desenvolupament i la seva relació, mitjantçant el joc i les activitats.
 
El Casal Obert ofereix un programa preventiu i d'acompanyament al medi obert adreçat a adolescents i joves. El programa MO-VIDA Mollet i habilitats per a la vida es basa en accions socioeducativas sobre les competències socials i els diferents espais de la ciutat.
 
Per accedir al Casal Obert s'ha de formalitzar una sol·licitud a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. L'edat d'inscripció està entre els 3 i els 18 anys.

Punt de Trobada

El Punt de Trobada és un servei que facilita que els infants menors d'edat continuïn relacionant-se amb el seu pare i/o la seva mare quan es donen conflictes motivats per una separació, un divorci o altres tipus de ruptures familiars. Minimitza els aspectes negatius de la convivència separada dels membres de la família.

El Punt de Trobada ofereix un espai i el material necessari per fer una estada de dues hores com a màxim, o per fer l'intercanvi dels fills o les filles pel compliment del règim de visites. L'accés a aquest servei ve derivat dels jutjats o del Departament de Benestar Social i Família.

Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD)

El Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD) ofereix informació i assessorament jurídic i psicològic a les dones, amb una advocada i una psicòloga que atenen els dubtes i els problemes sobre qüestions relacionades tant amb l'àmbit personal com familiar, laboral o social. Aquest servei municipal  treballa de manera transversal i en coordinació amb tots els altres organismes implicats en l'atenció a la dona, com són els cossos i les forces de seguretat, els serveis sanitaris i socials, la fiscalia i els tribunals de justícia.
 
El SIAD també dona suport a la creació i desenvolupament de grups d’autoajuda a dones en funció d'interessos diversos com l’autoestima, la superació de dificultats familiars, el síndrome de la violència domèstica, etc.
 
Per concertar visita cal adreçar-se a:
Centre d'Informació i Recursos per a Dones Joana Barcala
C. Àngel Guimerà, 15
Telèfon:  93 570 77 47
Horari: dilluns de 9 a 15.30 h, dijous de 13 a 20 h  i  divendres de 9 a 15.30 h

Projecte Encaix

Encaix és un servei adreçat a famílies que, per diferents raons i d’una forma temporal, no es poden fer càrrec dels seus fills i tampoc poden disposar del suport de la família ni de la xarxa social. El Consell Comarcal porta a terme aquest projecte per prevenir i millorar possibles desatencions als infants i, alhora, promou i fomenta el voluntariat social de la comarca per reforçar la xarxa veïnal i social. Per obtenir més informació, cal consultar el web del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès